'5 yılda bir başarılıysa seçilecek, başarısızsa gidecek'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş: - "Anayasa değişikliği ile referandum ile birlikte bu ülkenin millet tarafından seçilmiş idarecileri, millete hesap verecek. 5 yılda bir başarılıysa seçilecek, başarısızsa gidecek"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2017 19:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'5 yılda bir başarılıysa seçilecek, başarısızsa gidecek'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Anayasa değişikli ile referandum ile birlikte bu ülkenin millet tarafından seçilmiş idarecileri, millete hesap verecek. 5 yılda bir başarılıysa seçilecek, başarısızsa gidecek." dedi.

Ataş, Balıkesir Öğretmenevi'nde düzenlenen, partisinin Balıkesir İl Danışma Meclisi Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, anayasa değişikliği ile ilgili çalışmalara değindi.

Türkiye'de, bürokrasinin yönetimdeki ağırlığının hep hissedildiğini hatırlatan Ataş, şöyle konuştu:

"Şimdi millet zannediyor ki Türkiye'yi hep iktidarlar yönetir. Bakmayın siz Recep Tayyip Erdoğan'ın adam gibi liderliği var da millet bunları çok hissetmedi. Bu ülkede ihtilalleri kim yaptı? Değerli arkadaşlar siz millet olarak seçtiğiniz milletvekillerinden oluşan TBMM içerisinden çıkan hükümet ile Türkiye'yi yönetmeye çalışırsınız ama milletin seçmediği Türk Silahlı Kuvvetleri bir gün gelir darbe yapar bütün millet iradesini siler alır. Hepimiz bunları geçmişte yaşadık. TBMM'de kanun çıkarırsınız, bu kanunlarla Türkiye'yi yönetmeye çalışırsınız bir siyasi parti veya kurum gider Anayasa Mahkemesine müracaat eder sizin iradenizi elinizden alır. Yaşandı bunlar."

Türkiye'yi bürokratların yönettiğini dile getiren Ataş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şimdi diyoruz ki bu anayasa değişikliği ile referandum ile birlikte bu ülkenin millet tarafından seçilmiş idarecileri millete hesap verecek. 5 yılda bir başarılıysa seçilecek, başarısızsa gidecek. Yetkiyi de bürokratik atama yetkilerini Cumhurbaşkanı'na veriyor. Cumhurbaşkanlığı yönetiminde kurulacak hükümete veriyor. İstediği bürokratı alacak, istediği bürokratı atayacak. Milletin kafasını karıştırmak için birtakım dedikodular çıkarıyorlar, 'Tek adam, diktatör, padişahlık, halifelik' saçma sapan birtakım ipe sapa gelmez ifadelerle. 'Efendim Cumhurbaşkanı'na o kadar çok yetki veriliyor ki Meclisi feshedecek. Meclisi feshetme yetkisi şu an Cumhurbaşkanı'nda zaten var. Şu anda Cumhurbaşkanı, Meclisi isterse feshedebilir. Ediyor mu? Etmiyor. Bunlar, tamamen milletin kafasını karıştırmaya yönelik girişimlerdir."

Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber