'Öyle bir anlatılıyor ki sanki tüm meclis 18 yaşında olacak'

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: - "FETÖ'nün darbe girişimi sırasında en önde kadınlar ve gençler mücadele etti. Bunu yapabilen gençlere seçme hakkı ver seçilme hakkı yok. Anayasa değişikliğiyle gençlerin seçilme hakkı olacak. Milletinize güvenmiyorsanız bu haktan mahrum tutmaya çalışırsınız. Millete güveniyorsanız hakları da teslim edersiniz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2017 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Öyle bir anlatılıyor ki sanki tüm meclis 18 yaşında olacak'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliğinde seçilme hakkının 18 yaşına indirilmesine ilişkin, "FETÖ'nün darbe girişimi sırasında en önde kadınlar ve gençler mücadele etti. Bunu yapabilen gençlere seçme hakkı ver seçilme hakkı yok. Anayasa değişikliğiyle gençlerin seçilme hakkı olacak. Milletinize güvenmiyorsanız bu haktan mahrum tutmaya çalışırsınız. Millete güveniyorsanız hakları da teslim edersiniz" dedi.

Bakan Kılıç, AK Parti Aydın Gençlik Kolları tarafından Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda düzenlenen "Genç kürsü" programına konuşmacı olarak katıldı.

Gençlere seslenen Kılıç, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliği halk oylamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken gençlerin kapı kapı dolaşıp halk oylamasında "evet" oyları için çalışmasını istedi.

Türkiye'nin AK Parti hükümetlerinde önemli gelişim gösterdiğini aktaran Bakan Kılıç, "Nereden nereye geldiğimizi iyi anlayalım. Bizim bazı şeyleri neden değiştirmek istediğimizi iyi anlayalım. Başbakanla Cumhurbaşkanı arasında 1980 öncesi olan anlaşmazlık yüzünden Kenan Evren, aradan sıyrılıp genel kurmay başkanı oldu sonra da darbe yaptı. Niye? Başbakanla Cumhurbaşkanı çekiştiği için, anlaşamadığı için. İşte biz bunlar olmasın, yaşanmasın istiyoruz. O yüzden bu değişikliği istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÖYLE BİR ANLATILIYOR Kİ SANKİ TÜM MECLİS 18 YAŞINDA OLACAK"

Muhalefetin seçilme yaşının 18'e indirilme değişikliğini eleştirmesi konusuna da değinen Kılıç, şunları kaydetti:

"Öyle bir anlatılıyor ki sanki tüm meclis 18 yaşında olacak. 18-25 arasındaki yaş grubunu kapsayan vatandaşlara biz diyoruz ki 'seçebilirsin, seçeceğine güveniyorum, doğru karar verebilmene güveniyorum.' Ama bu gençler olur da ortaya çıkıp 'ben daha iyi yaparım' dediği zaman 'hayır olmaz' diyorsun. Aslında bu bir hak verme değil. Var olan bir hakkın size teslim edilmesidir. 'Daha eğitimini tamamlamadı. Tecrübesi yeter mi?' diyorlar. 20 yaşında CEO yapıyorsun. Koskoca şirketlerin bütçelerini emanet ediyorsun. Onların bütün ortakları da onun içine giriyor. O oluyor da ülkenin geleceğiyle en önemli kararları alacağı yerde mi olamayacak. Asıl burada olması lazım." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimi gecesi gençlerin büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğine dikkati çeken Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

MİLLETE GÜVENİYORSANIZ HAKLARI DA TESLİM EDERSİNİZ

"15 Temmuz gecesi bu ülkeyi karanlığa boğmak için FETÖ'nün başını çektiği bu darbeciler çok büyük bir kalkışmaya girdi. Cumhurbaşkanı ve Başbakanın çağrısıyla Türk milleti sokağa çıktı darbecileri bir gecede püskürttü. Dünya tarihinde bunu örneği yoktur. FETÖ'nün darbe girişimi sırasında en önde kadınlar ve gençler mücadele etti. Bunu yapabilen gençlere seçme hakkı ver seçilme hakkı yok. Anayasa değişikliğiyle gençlerin seçilme hakkı olacak. Milletinize güvenmiyorsanız bu haktan mahrum tutmaya çalışırsınız. Millete güveniyorsanız hakları da teslim edersiniz." diye konuştu.

Kılıç, 16 Nisan'daki halk oylamasında ülkenin geleceği ve teminatı için sandıktan "evet" çıkacağını sözlerine ekledi.

Programa AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Kadın Kolları İl Başkanı Seda Sarıbaş ile il ve ilçe gençlik kolları üyeleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber