PTT'de e-telgraf uygulaması genişliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT'DE E-TELGRAF UYGULAMASI GENİŞLİYOR: İLK OLARAK 17 İLDE BAŞLAYAN UYGULAMA 62 İLE ÇIKTI

PTT'den renkli telgraf dönemi


PTT Genel Müdürlüğü tarafından ilk olarak 17 ilde başlatılan e-telgraf hizmetinden yararlanan il sayısı 62'ye çıktı. Nevşehir PTT Başmüdürü Cumali Sarı, Nevşehir'de de hizmete giren e-telgraf hakkında bilgiler verdi.

Nevşehir PTT Başmüdürü Cumali Sarı yaptığı açıklamada, haberleşme araçlarının yaygınlaşmasının ardından vatandaşlar tarafından fazlaca tercih edilmeyen telgraf hizmetlerini sanal ortama taşıyan PTT'nin, özellikle internet kullanıcılarına yönelik e-telgraf uygulamasını başlattığını söyledi. E-telgraf projesiyle artık telefonun yanı sıra internet üzerinden de tebrik ve kutlama türü mesajların telgrafla gönderilebileceğini belirten Cumali Sarı, bu hizmetteki ücretlendirmenin de göndericinin telefon faturasına yansıtılarak tahsil edileceğini açıkladı.

Bu hizmetin PTT'nin www.ptt.gov.tr internet adresinden verildiğini ifade eden Nevşehir PTT Başmüdürü Cumali Sarı, "Elektronik ortamda telgraf göndermek isteyen vatandaşlarımız ilk olarak internet sitemize giriyor. Burada bulunan e-telgraf bölümünü işaretleyerek önce kendisinin kimlik bilgilerini, adresini ve telefonunu yazıyor, daha sonra da mesajını ve göndermek istediği kişinin adresini belirtiyor. Gönderici istediği takdirde mesajına resim de iliştirebiliyor. Kayıt işlemi sonunda telgraf için 6 karakterden oluşan 'telgraf kodu' veriliyor. Telgrafa ait olan kod bir yere kaydedilerek daha sonra telgraf hakkında bilgi alabilmeniz de mümkün oluyor" dedi.

Telgraf göndermek isteyen kişinin internet ortamındaki ön kayıtta verdiği telefon numarasının PTT Muhaberat Servisi tarafından aranarak telgrafın onaylanacağını dile getiren Başmüdür Sarı, bu uygulamada sadece kutlama ve tebrik mesajlarını kabul edeceklerini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber