Başkan Zeybekci: 1980'de kadrolu imamlık yaptım

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Şubat 2007 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ'nin AKP'li Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, 1980'de bir süre kadrolu imamlık yaptığını açıkladı.

Başkan Zeybekci, AKP Kadın Kolları'nın Meska Evleri'nde düzenlediği aşure gününe Başkan Yardımcısı Ali Aleybeyoğlu, AK Parti İl Başkanı Şahin Tin ve partililerle birlikte katıldı. Aşure gününde, Başkan Zeybekci'nin etrafını cami için yer isteyen bir grup semt sakini sardı. Meska Evleri sakinleri Başkan Zeybekci'den cami alanı sorununu çözmesini ve tahsis yazısını imzalamasını istedi.

Zeybekci, vatandaşlara cami yeri ile ilgili mülkiyet problemi olduğunu, bu sorunu aşacaklarını anlatmaya çalıştı. Meska sakinlerinden Şinasi Şenlik de emekli imam olduğunu belirterek, Zeybekci'ye, ?Allah rızası için cami yeri isteniyorsa Allah rızası için belediye olarak vermek zorundasınız. Dünyadan gittiğimiz zaman hesap sorarlar. Emekli imam olarak bunu söylüyorum? diyerek sert çıktı.

Emekli imamın bu sözlerine sinirlenen Zeybekci, ?Ben de imamım, hoca. 1980 yılında kadrolu imamlık yaptım. Sen beni dinlemeye mi geldin, başka şeye mi geldin? Milletin kafasını karıştırıyorsunuz. Burada eğer 150 mülkiyet varsa ve hepsi için muvafakat verilirse bu iş olur. Bir kişinin rızası yoksa olmaz. Çözmek için çalışıyoruz? diyerek sert tepki gösterdi.

Bu arada AKP İl Başkanı Şahin Tin devreye girerek, ?Başkan gerekeni yapar? diyerek gerilen ortamı yatıştırmaya çalıştı. Emekli imam Şenlik ısrarını sürdürerek, ?Bunu yapmak zorundasınız, Allah rızası için? dedi.

Başkan Zeybekci emekli imama bir kez daha yanıt vermedi ve tartışma sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber