Kanal İstanbul'da önce köprüler geçilecek

Türkiye'nin çılgın projesi Kanal İstanbul'da detaylar bir bir gün yüzüne çıkıyor

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 11 Nisan 2017 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osman Çobanoğlu - Güzergahı için son aşamaya gelinen projede ulaşımın aksamaması iç in, kazıdan önce köprüler inşa edilecek. Bir grup gazeteciye önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan "Projeyi her yönüyle çalışıyoruz. Tatlı sular soruluyor. O sular kanalın altından sarnıç yöntemiyle birbirine bağlanacak. Melen Çayı'ndan suyu nasıl Boğazın altından geçirip İstanbul'a su getirdiysek, onun gibi kanalın altından suyu geçireceğiz" dedi.

KÖPRÜDEN TREN GEÇECEK

Projede, trafik akışının aksamaması için önce köprülerin yapılacağını, köprü geçiş verdiğinde mevcut yolun devreden çıkarılıp kanalın kazılacağını söyleyen Bakan Arslan "Kanal üzerine 5 köprü yapacağız. Bunların 2'sinden tren geçecek. Bir de Kuzey Marmara Otoyolu yapıyoruz. Orası ilave bir güzergah. Havalimanından başlayarak Edirne istikametine gidecek olan tren hattı var, o da ilave bir hat. Zaten Edirne'ye şimdi mutasavver hızlı tren hattımız var ki bu sene ihale etmeyi düşünüyoruz o geliyor. Yani şu an olan güzergahların dışında da üç hat daha geliyor. Güzergahta da son aşamaya geldik. Görüşmelerin ardından açıklayacağız" ifadeleri kullandı.

HARFİYATLAR ADA OLACAK

"Çıkacak hafriyat çok önemli miktarda. Bir kısmını 3. havalimanında kömür ocakları kaynaklı birçok bataklığı kuruttuk. Daha doldurulacak yerler var. Onları da doldurup yeşillendireceğiz ama yine de çıkacak hafriyatla Marmara'ya adalar yapacağız."

PROJENİN DETAYLARI

¥ En büyük gemilerin geçebileceği 25-30 metre derinlik olmalı ama ekolojik dengeyle.

¥ Bütün kanalları izliyoruz ama hiçbirine benzemeyecek.

¥ Marmara Denizi'nde liman öngörülüyor. Özellikle kanalın giriş tarafına ruvaziyer limanı inşa edeceğiz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber