Bayan öğretmen mektup yazdılar, hayatları değişti...

Haber Giriş : 10 Mart 2007 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kozluk İlçesi Bekirhan Beldesi Yapraklı köyü'nde ikamet eden 15 genç kız, okuma arzuları aileleri tarafından reddedilince durumu bir mektupla Gülnaz Altunay isimli öğretmene aktardılar. Kız öğrencilerin okuma hevesi karşısında duygulanan Gülnaz öğretmen, durumu Kozluk Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. Ortak bir çalışma 15 genç kızın ailesiyle yapılan görüşmelerden olumlu sonuç alındı ve aileleri ikna edilerek genç kızlar okula kazandırıldı.

Batman Milli Eğitim Müdürü Şinasi Soyer, Bekirhan beldesine giderek okuma hevesli 15 genç kıza giyim ve kırtasiye yardımında bulundu. Okula başlayan ve bilgisayarla tanışan 15 genç kız, kendilerine okuma imkanı sağlayan Gülnaz Altunay öğretmene nazar boncuğu taktı.

Mektubu yazan Şindar Demir isimli kız, 4 aylık bir mücadele sonucu okula başlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. 4 ay önce okumak istediklerini şifahen Gülnaz Altunay isimli öğretmene anlattıklarını ve akabinde bunu bir mektupla dile getirdiklerini belirten Şindar Demir, ? Beyaz bir kağıdın hayatımızı bu kadar değiştireceğini ummuyorduk. 3-4 arkadaş bir araya gelerek okuma isteğimizi mektuba döktük ve Gülnaz öğretmene verdik. Sonuçta okumak için verdiğimiz mücadelenin meyvesini artık ve hayalimize kavuştuk.

Gülnaz öğretmene çok teşekkür ediyoruz.? dedi.

Gülnaz Altunay isimli öğretmen ise, mektubu aldıktan sonra durumu İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğü'ne bildirdiğini, destek alınca da ailelerle görüştüğünü belirtti. Aileleri ikna ettiklerini ve bunun akabinde bir çok kız öğrencinin okula başladığını belirten Gülnaz öğretmen, ?Aileler birbirine bakıyordu. Bir iki aileyi ikna edince diğer aileler de kızlarını göndermeyi kabul etti. Bu sadece benim değil, herkesin başarısıdır.? diye konuştu.

Okula başlayan Emine Tunç isimli kız da, okuma hayalini Gülnaz öğretmene borçlu olduğunu belirterek, okumak isteyen tüm genç kızların okuma mücadelesi vermesini istedi.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber