Yargıda rüşvet ağını ortaya çıkarmak için başlatılan soruşturmada sona yaklaşıldı

Haber Giriş : 21 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay 10. Ceza Dairesi Başkanı Güngör, hakkında soruşturma açılmasını isteyeceği Yargıtay üyelerinden yazılı savunmalarını istedi.

Yargıtay`da yapılan soruşturma için muhakkik olarak atanan Yargıtay 10. Ceza Dairesi Başkanı Şener Güngör tüm hazırlıklarını tamamladı. Güngör'ün Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde soruşturmayı yürüten savcı Ömer Süha Aldan ve Adalet Bakanlığı'nda soruşturmayı yürüten yetkilileri aradığı ve ?Soruşturmanızı bitirin. Sonuçlar, kamuoyuna ortak bir açıklamayla aktarılsın' dediği öğrenildi.

Güngör'ün, hakkında soruşturma açılmasını isteyeceğini Yargıtay üyelerinden yazılı savunmalarını istediği ve savunmalarını vermeleri için kendilerini 15 günlük süre verdiği belirtildi. Bu rada Yargıtay üyelerinin yapacağı yazılı savunma sonrasında raparonu tamamen bitirecek olan olan Güngör izne ayrıldı.

Hakkında soruşturma açılmasını isteyeceği Yargıtay üyeleri savunmalarını hazırlarken Güngör'e memleketi olan Mersin'e gitti.

Memleketinde dinlendikten sonra raporunu yazıp Yargıtay Birinci Başkanlık Divanı'na sunacak olan Güngör'ün Ankara DGM savcısı Aldan ile de son kez biraraya geleceği ve belgeleri karşılaştıracağı da öğrenildi. Haziran ayının ilk haftasında Neşter soruşturmasının üç ayağının da tamamlanmış olacağına dikkat çeken Yargıtay üyeleri, soruşturma sonucunu merakla beklediklerini belirttiler.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber