?Doktor yok' dedi, Çukurca'daki (geçici) görev süresini 6 ay uzattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2007 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAKKÂRİ'nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'ne 15 günlük geçici görevle gelen pratisyen doktor Adem Canan, gönüllü olarak görev süresini 6 ay uzatıp ilçede kalmaya karar verdi.

Sağlık Bakanlığı'nca zorunlu hizmet kurasında ataması yapılan kalıcı doktorların gitmek istemediği, gidenlerin ise, kısa sürede istifa ettiği Hakkâri'nin Irak sınırındaki 7 bin 500 nüfuslu Çukurca İlçesi'ndeki sağlık hizmeti dönüşümlü olarak geçici doktorlarla giderilmeye çalışılıyor. Çukurca'da doktor sıkıntısının giderilmesi için 15 günlüğüne geçiçi görevle ilçeye giden İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Yüksekovalı Adem Canan, buradaki halka hizmet vermekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Son dönem atamasında, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne atanan Yüksekovalı pratisyen Dr. Canan, burada kısa süre görev yaptıktan sonra, ciddi oranda doktor sıkıntısı çekilen Çukurca İlçesi'ne 15 günlüğüne görevlendirildi. Adem Canan, Çukurca İlçesi'nde yaşayanların sağlık hizmetlerinden yoksun kaldığını görünce gönüllü kalmaya karar vererek görev süresinin 6 ay daha uzatılması için başvurdu.

Dr. Canan, Yüksekova Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde çalışırken 2 haftalığına Çukurca'ya atandığını belirterek şöyle dedi:

?Bu süre içerisinde çok düzenli değişiklikler gördüm. Görev süresince küçük ve şirin olan bu ilçede, doktor eksikliği var. 2 yıldan bu yana buraya doktor atamasına rağmen sürekli istifa eden arkadaşlarımız oldu. Ben bu istifaları duyduktan sonra gönüllü olarak burada 6 ay daha kalmaya karar verdim. Çukurca halkına hizmet etmek istedim ve duyarlı olan tüm meslektaşlarımın buraya gelmesini istiyorum. Ama buradaki saygıyı hiçbir şehirde göremezler.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber