Neden kale gibi bir ülkede yaşamıyoruz?

Gazeteci yazar Kemal Öztürk, ne ülkemizin kale gibi bir evde değilde camdan evde yaşadığını yazdı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Temmuz 2017 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Neden kale gibi bir ülkede yaşamıyoruz?

Gazeteci Kemal Öztürk'ün bugünkü yazısından bazı bölümler

- İsrail, ülkemizi camdan bir eve benzetti. Uzun süredir Türkiye'yi kırılgan ve her an yıkılmaya müsait bir ülke olarak gösteriyorlar. Bunu da İsrail başta, ABD ve Avrupa kamuoyu yapıyor.

- Bunu bir "Yahudi oyunu", "İngiliz siyaseti" olarak tanımlayıp işin içinden sıyırılmak kolay. Zor olanı, özeleştiri yaparak, yanlışlarımızı düzelterek, İsrail'in ağzının payımı vermektir.

- Camdan ev değil, kale gibi ülke olmak.

- 15 Temmuz'dan sonra milletin birlik ve beraberliği konusunda sorunlar yaşıyoruz. Bu gerçeği ısrarla görmek istemeyenler, topu İsrail'e, Almanya'ya, Amerika'ya atıyor. Oysa onlar bir darbeyi destekleyebilir ama bizim birlik olmamızı engelleyemezler. Tıpkı 15 Temmuz gecesi gibi.

- Herkes karşıdakini suçlayarak, ötekileştirerek, düşman yaratarak kendi çevresini tahkim edeceğini düşünüyor. Kendi tabanını konsolide etmenin yolu bu mudur? Belki normal atmosfer basıncında evet. Ancak böyle dönemlerden geçen bir ülkede bunu yapmak, ülkeyi camdan bir eve çevirebilir. İsrail de buna güveniyor.

- Toplumu ayrıştırmak bir yana, AK Parti kendi içindeki insanlarını küstürecek, dışlayacak, ötekileştirecek medya ve siyaset diline bile ses çıkarmıyor. Bunu gerçekten anlamıyorum, anlamlandıramıyorum.

Yazının tümü için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber