Hacker'dan satılık kredi kartı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Mart 2007 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacker'lar korunmayan milyonlarca bilgisayardan çaldıkları kişisel bilgileri sudan ucuz fiyatlara satmayı başladılar. Mesela bir Amerikalı'nın tüm finansal bilgileri internette 14 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Norton anti virüs yazılımının üreten Symantec firması yayınladığı raporda hacker tehdidinin geldiği boyuta çarpıcı örnekler veriyor. Rapora göre hacker'lar bir Amerikalı'nın kredi kartı numarası ve kartın arkasındaki üç basamaklı güvenlik kodunu sadece bir dolara satıyorlar. Eğer aynı bilgiler bir İngiliz'e ait ise fiyat iki dolara çıkıyor. Bir Amerikalı'nın banka hesap bilgileri, kredi kart numarası, doğum tarihi, vatandaşlık numarası ise 14-18 dolar arasından alıcı buluyor.

TÜRKİYE DE TEHLİKEDE

SYMANTEC Ülke Müdürü Gökhan Say, Türkiye'nin dünyada en çok hacker saldırısı yapan 17inci, en çok saldırılan ülkeler arasında ise 34'üncülüğe yükseldiğine dikkat çekiyor. Türkiye'deki bilinçsiz kullanıcıların PC'lerini ele geçiren hacker'ların, zombi haline getirdiği bu bilgisayarlarla yabancı ülkelere saldırdığını söyleyen Say, Avrupa, Ortadoğu, Afrika bölgesinde Türkiye'nin en çok zombi bilgisayara sahip sekizinci ülke, Ankara'nın ise aynı listedeki dördüncü şehir haline geldiğini belirtti. Say kimlik hırsızlığı yapan hacker'ların paravan olarak Türkiye'deki bilgisayarları seçtiğini belirtti ve bu nedenle birçok Türk vatandaşının suçlu durumda kalabileceği uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber