Güneydoğu'daki askeri sevkiyat sürüyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Mart 2007 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlkbahar mevsimiyle birlikte Kuzey Irak sınırında alınan askeri tedbirlerin artması, askeri hareketliliği de beraberinde getiriyor. Bu hareketlilik artık tren istasyonlarında da görülmeye başlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak sınırında bölücü terör örgütü militanlarının Türkiye'ye sızmasını önlemek için bölgeye asker yığmaya devam ediyor. Bu amaçla Türkiye'nin dört bir yanından askeri birliklerde bölgeye sevk edilmesi sürüyor.

Bu amaçla önceki gün 6. Kolordu Komutanlığı'na bağlı bir askeri birlik Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne sevk edildi. Sabahın erken saatlerinde Adana Tren Garı'na gelen birlik, demiryolu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gönderildi.

Önce trenlere askeri teçhizat ve mühimmat yüklendi ardından da askerler trene bindi. Askeri sevkıyat sırasında geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı gözlendi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Irak yönetiminin Kuzey Irak'ta Türkiye aleyhine faaliyet gösteren silahlı terör örgütü unsurlarına karşı seyirci kalması nedeniyle, TSK sınırda kendi önlemlerini artırıyor.

Bir sınır hareketinden çok, Türkiye'nin sınırdaki güvenlik önlemlerini artırması olarak değerlendirilen askeri hareketliliğin nisan ve mayıs ayı boyunca da devam etmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber