Adana'da FETÖ öperasyonunda 6 şüpheliden 1'i tutuklandı

Adana merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 1'i daha tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2017 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'da FETÖ öperasyonunda 6 şüpheliden 1'i tutuklandı

Adana merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 1'i daha tutuklandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 29 Eylül'de Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Kayseri ve Konya'da 41 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 45 kişi gözaltına alınmıştı.

Aralarında doktor ve iş adamlarının da bulunduğu zanlılardan son 6'sının da emniyetteki işlemleri tamamlanarak bu kişiler adliyeye sevkedildi.

Zanlılardan Murat K. tutuklandı, Bekir K, Ali O, Fırat M, Tuğba Ö ve Emel K, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Böylece operasyon kapsamında gözaltında şüpheli kalmadı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 5 ilde belirlenen 41 adrese 29 Eylül'de eş zamanlı operasyon düzenlemiş, operasyonda, aralarında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı öne sürülenlerin de bulunduğu farklı meslek gruplarından 45 kişi gözaltına alınmıştı. Daha önce adliyeye sevk edilen zanlılardan 8'i tutuklanmış, diğerleri serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber