YÖK'ten hükümete "yeni üniversite" tepkisi: Popülist ve siyasi yaklaşım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 13:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan açıklamada, yeni üniversitelerin kurulmasının ve giderek her ilin üniversiteye kavuşmasının en büyük arzuları olduğu belirtilerek, "Ancak gerekli olan kadro ve bütçeyi vermesi gereken hükümetin, bu görevini yerine getirmeden yeni üniversiteler açmaktaki ısrarı, sadece ve sadece popülist ve siyasi bir yaklaşım olarak açıklanabilir" denildi.

YÖK Başkanlığınca yapılan yazılı açıklamada, YÖK'ün ve üniversitelerin, 1 Nisanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir kez daha, öğretim üyesi yetiştirmemek iddiasıyla suçlandığı anımsatıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kamuoyuna, gerek basın yoluyla gerekse Yükseköğretim Kurulunun internet sitesindeki duyurularla Hükümetin, üniversiteler üzerinde uyguladığı kadro ve bütçe kısıtlamaları, verilen bu az sayıdaki kadroların dahi kullanımının yine Başbakanlıkça engellendiği ve ancak yargı yoluyla bu engelin aşılabildiği belgeleriyle defalarca açıklanmıştır.

Kuşkusuz, yeni üniversitelerin kurulması ve giderek her ilimizin üniversiteye kavuşması hepimizin en büyük arzusudur. Ancak, gerekli olan kadro ve bütçeyi vermesi gereken Hükümetin, bu görevini yerine getirmeden yeni üniversiteler açmaktaki ısrarı, sadece ve sadece popülist ve siyasi bir yaklaşım olarak açıklanabilir. Bu tutum, konuya ne kadar ciddiyetten uzak ve sığ bir biçimde yaklaşıldığının somut bir göstergesi ve üniversite kavramının farkında olunmadığının açık bir ifadesidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber