Din dersi öğretmenini şikayet etti, yaşamı alt üst oldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Nisan 2007 11:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MUĞLA'da okulda irtica propagandası yapan din dersi öğretmenini şikayet edince, Saadet Partililerin karalama kampanyasıyla ve iftiralarıyla karşı karşıya kalan takdirnameli eğitimci Ramazan Kurt'un hayatı alt üst oldu. Kurt hakkında çeşitli suçlar öne sürerek dilekçe veren SP İlçe Başkanı Ömer Ekiz ve arkadaşlarına, ?iftira attıkları' gerekçesiyle mahkemece çeşitli cezalar verildi. Ancak yaşadığı olaylar yüzünden ailesi dağılan, psikolojisi bozulan Kurt, bu kişilere karşı hukuk mücadelesini sürdüreceğini belirtti.

Ortaca'ya bağlı Ekşiliyurt Köyü İlköğretim Okulu Eski Müdürü Ramazan Kurt (44), 2004 yılının Temmuz ayında aynı okulda sınıf öğretmenliği ile Ahmet Aktaş Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde Din Dersi öğretmenliği yapan Hasan Ali Erdoğan'ın, öğrencilerine irtica propagandası yaptığını saptadı. Hasan Ali Erdoğan'ın öğrencilerine ?Ahiret Hava Yollarından duyuru', ?Cennetle Müjdelenen Kadınlar', ?Namazı Terketmenin Ceza ve Fecaati hakkında Peygamber (S.A.V.) Efendimizin buyurduğu Hadis Şerifin Tercümesi' ve diğeri Arapça yazılı dört ayrı sayfayı dağıttığı anlaşılınca, Müdür Kurt durumu Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. Müfettişler soruşturma başlattı. Önce açığa alınan Din Dersi öğretmeni Hasan Ali Erdoğan, daha sonra Denizli'deki bir okula atandı.

SAADET PARTİSİ HEDEF ALDI

İnceleme sürerken, dönemin Saadet Partisi İlçe Başkanı Ömer Ekiz, Din Dersi öğretmeni Hasan Ali Erdoğan'a destek vererek Ramazan Kurt'u hedef aldı. Ramazan Kurt'un mesai saatleri içinde bayan öğretmenlerle sohbet ettiği, sigara içtiği, bilgisayarda kumar oynadığı iddialarıyla imza kampanyası başlattı. 22 imzalı şikayet dilekçesi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verildi. Bu iddiayla ilgili de soruşturma başlatıldı. Okula müfettişler gelerek Ramazan Kurt'un ifadesini aldı.

VALİLİK İFTİRACILARA DAVA AÇTI

Müfettişlerin incelemesi sonunda daha önce 5 teşekkür, 2 takdir, bir aylık maaş ödülü ve 2 ekstra terfisi bulunan Ramazan Kurt'un suçsuzluğuna karar verildi. Bunun üzerine Muğla Valiliği, Kurt'u şikayet eden 22 kişi hakkında, ?Devlet Memuruna Hakaret ve İftira atmak' suçlamasıyla dava açtı. Ortaca Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 yıldır devam eden dava sonuçlandı. İftira sanıklarından Ali Kocabaş imzanın kendisine ait olmadığı, Mehmet Ali Doğan da dilekçede imzası bulunmadığı gerekçesiyle cezalandırılmadı. Diğer 20 sanıktan İsmail Karataş, Selahattin Apan, Rasih Doğan, Musa Topal, Mehmet Kocabaş, Kasım Kocabaş, Şakir Ülker, Mustafa Lokman, Mahmut Topal, Kemal Kocabaş, Sebattin Toprak, İdris Kılıç, Tevfik Topçu, Mustafa Uslu, Recep Kocabaş ve Habil Doğan'a 6'şar ay hapis cezası verildi. Hapis cezası kişi başına 2 bin 90 YTL paraya çevrilip ertelendi. Mahkeme SP İlçe Başkanı Ömer Ekiz'i ise 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Bunu da 4 bin 180 YTL paraya çevirdi. Mustafa Ülker'in 5 aylık hapis cezası da bin 90 YTL paraya çevrildi. Ekiz ve Ülker'in cezaları ertelenmedi.

YAŞAMI KABUSA DÖNDÜ

Okulunda irtica propagandasına engel olmaya çalışırken, övgü yerine baskıyla karşılaştığını belirten, halen Milas Ovakışlacık İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Ramazan Kurt şunları anlattı:

?Milli Eğitim'in bazı kademelerinden yoğun bir baskı uygulandı. Aleyhime bazı kişiler kampanya başlattı. Bu duruma bir yıl ancak dayandım. Daha sonra kendi isteğimle 2005 yılında Bodrum Umurca İlköğretim Okulu Müdürlüğü'ne tayin edildim. Burada da baskı devam etti. Psikolojim bozuldu. Ailem dağıldı, eşimden ayrıldım. Yöneticilikten istifaya zorlandım ve istifa ettim. Beni Milas Ovakışlacık İlköğretim Okulu'na sınıf öğretmeni olarak tayin ettiler. Fakat yasal süre dolmadan istifamı geri alarak eski görevime dönmek istedim. Ancak bu talebim de kabul edilmedi. Geçen yıl 5 Ekim'de yürütmeyi durdurmak için dava açtım ve hala sürüyor.''

?İTİBARIMI İSTİYORUM'

İki çocuk babası Ramazan Kurt Valilik tarafından açılan kamu davasının lehine sonuçlanmasının kendisini mutlu ettiğini belirtti. Şimdi yeni bir hukuk savaşına hazırlandığını kaydeden Kurt, ?İftira atıp hakaret ettiler. Konuşacak çok şey var. Aile yaşantımı bitirdiler. 2 çocuğumdan ve eşimden ayrılmak zorunda kaldım. Yaşadıklarımın bedelini ödemek zorundalar. Hem tazminat davası açacağım, hem de itibarımı geri isteyeceğim'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber