Cizre'ye Alman Hastanesi yapacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Nisan 2007 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜSİAD'ın yeni üyesi Tarkan Kadooğlu memleketi Cizre'de hastane yatırımı yapacak. Kadooğlu, "10 milyon dolarlık bu yatırımı Alman Hastanesi ile ortak yapacağız" dedi

Eylem Türk

TÜSİAD'ın Güneydoğulu yeni üyesi Tarkan Kadooğlu memleketi Cizre'de hastane yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Cizre'deki dört yıldızlı Kadooğlu Oteli'ni hastaneye dönüştüreceklerini söyleyen Kadooğlu, "Bu yatırımı Alman Hastanesi ile ortak yapacağız. Cizre'deki hastanenin ismi de Alman Hastanesi olacak" dedi. Kadooğlu, hastanenin yaklaşık 10 milyon dolara mal olacağını kaydetti.

Bölgede özel bir hastane bulunmadığını anlatan Kadooğlu şunları söyledi: "Teşhisin doğru konulamadığı durumlar yaşadık ve yollarda çok insanımızı kaybettik. Bizim bu bölgeye vefa borcumuz var. Cizre 1 milyon nüfusa hitap edecek bir ilçe. Şırnak'tan İdil'e, Nusaybin'den Hakkari'ye, Kuzey Irak'a pek çok insan buraya gelecek. Bu hastanedeki tetkikler gerekirse İstanbul'daki Alman Hastanesi'ndeki profesörlerle paylaşılıp teşhisler konulacak. Beyin ve kalp ameliyatı dışında bütün ameliyatlar yapılabilecek."

400 milyon YTL hedefliyor

Bu yıl 400 milyon YTL ciro hedeflediklerini söyleyen Kadooğlu, grubun başına 21 yaşındayken geçmiş. Grubun temellerinin 1978 yılında Cemal Kadooğlu tarafından atıldığını belirten Tarkan Kadoğlu şöyle konuştu:

"İş hayatına kömür ticaretiyle başladık. Aslen Cizre'liyiz. Sonra işlerimizi Gaziantep'e taşıdık. Burada da inşaat sektöründe de faaliyet göstermeye başladık. Cizre'den de kopmadık. Orada halen nakliye ve taahhüt işlerimiz var." Şu anda grubun petrol dağıtımı, kömür, inşaat ve gıda üzerinde faaliyet gösterdiğini söyleyen Tarkan Kadooğlu, "Kadoil adında dağıtım firmamız var. Şu anda 6 istasyonumuz var. Dağıtım ağı olarak baktığımızda 92 tane bayimiz var. Hedefimizi 150'ye gelmek" dedi.

Alışveriş merkezi ve konut projeleri üzerine yatırımları bulunduğunu anlatan Kadooğlu şöyle devam etti: "Ayrıca Irak'a ayçiçek yağı ve şeker ihracatı yapıyoruz. Irak ile de yıllardır çalışıyoruz. Orada da iş yerlerimiz, evlerimiz var. Ayrıca bitkisel yağ fabrikası kuracağız. Bu da 13 milyon dolarlık bir yatırım. Şu anda grupta 350 çalışanımız var. Toplamda 50 milyon dolarlık da ihracatımız bulunuyor."

TÜSİAD'dan davet

Tarkan Kadooğlu'nun TÜSİAD'ın yanı sıra pek çok dernekte aktif görevi bulunuyor. Üyelik için TÜSİAD'dan davet aldığını belirten Kadooğlu, "Üye olduktan sonra bölgedeki işadamlarından çok olumlu tepkiler aldım. Bu da beni duygulandırdı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber