Sağda birlik Köşk'ten sonra

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 22 Nisan 2007 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - DYP ve Anavatan, birleşme sürecini olumsuz etkileyecek açıklamalar yapmama konusunda ilke kararı aldı. DYP lideri Mehmet Ağar ve Anavatan lideri Erkan Mumcu Köşk seçimi sürecinin tamamlanmasından sonra bir araya gelerek 'birleşme' konusunda izlenecek yöntemi belirleyip uygulamaya koyacak.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 'müşterek hareket ederek' birleşme yolunda ilk denemeyi yapma kararı alan DYP ve Anavatan arasında pürüz 'çatı' konusunda çıkmıştı. Karşılıklı açıklamaların süreci olumsuz etkilemesi üzerine iki lider önceki gün bir araya geldi. Ağar ve Mumcu, 'pürüz var' izlenimi yaratacak açıklamalardan kaçınılması konusunda ilke kararı aldı.

Ağar: Birleşme normal seyrinde

Ağar dün, "İş normal seyrinde yürüyor. Görüşmelerimiz genel başkan düzeyinde devam edecek. Bu tür işlerde lüzumlu lüzumsuz konuşuyorsanız işin olmamasını, az ve öz konuşuyorsanız işin olmasını istiyorsunuz demektir" dedi. Mumcu ise birleşme konusunun henüz başlangıç düzeyinde olduğunu belirterek, "Karşılıklı iyi niyet beyanları var, ama olmuş bitmiş gözüyle bakmak için henüz çok erken" dedi.

Liderler, adaylar belli olana kadar Köşk seçimi konusunda bir araya gelecek, ilk turun tamamlanmasının ardından da birleşme sürecine ağırlık verecek. İki partinin yönetimleri 26 Nisan'da toplanarak, Köşk seçiminde oylamaya girip girmemeyi ayrı ayrı değerlendirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber