Sakat raporu satan 11 doktor yakalandı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Nisan 2007 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen ihbarlar ve bazı tespitler üzerine SSK müfettişlerinin savcılığa başvurmasıyla, ?sahte sağlık raporu? düzenlendiği iddia edilen gruba yönelik takip başlattı.

İki aylık takibin ardından, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden emekli H.G. (48) ile M.A.'nın (48) liderliğinde çeteye yönelik operasyon başlatıldı. H.G. ve M.A.'nın yanı sıra, Tepecik Hastanesi'nde görevli 10 doktor, hastane müdür yardımcısı ve bir memur ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden bir doktorun da aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.

İSTEYENE EMEKLİLİK

?Nabız? kod adıyla gerçekleştirilen operasyonda zanlıların, suç örgütü oluşumuna giderek, sahte sağlık raporu düzenleyerek bazı kişilerin haksız yere ?malulen emeklilik?, ?özürlü kontenjanından işe girme?, ?vergi iadesi ve diğer yasal haklardan yararlanmalarını sağlama?, ?çalışmadıkları halde, çalışıyor gibi işlemler yaparak SSK'yı zarara uğratma? gibi eylemleri gerçekleştirdikleri, ?kamu kurumlarını zarara uğrattıkları, dolandırıcılık, rüşvet, irtikap ve görevi kötüye kullanma? suçlarını işledikleri öne sürüldü. Operasyon kapsamında, 14 kişinin raporlarında belirtildiği gibi hasta olmadığı ortaya çıktı. Sahte rapor düzenlenmesi için 7 ila 2 bin YTL arasında para ödendiği öne sürüldü. Zanlı doktorların, hastalıklara teşhis, tanı koyan, rapora sevk edenler olduğu öğrenildi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan biri doktor 10 kişi tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber