Bayan meslek öğretmenleri yöneticilikten kaçıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2007 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürü Emine Kıraç, Kız Meslek Liselerine bayan yönetici bulamadıklarını belirterek, "Bayan meslek öğretmenleri yöneticilikten kaçıyor. Okullara bayan yönetici bulamıyorum" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de de yayımlanan Yeni Atama Yönetmeliği tartışmaları da beraberinde getirirken, Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürlüğü Kız Meslek Liselerine bayan yönetici bulamamaktan yakınıyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in kız meslek liselerine atanacak olan adayların erkek olmamasını belirtmesine rağmen, erkek öğretmenler bu liselerde idareci olmak için büyük ilgi gösterdi. Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürü Emine Kıraç, kız meslek liselerindeki öğretmen ve

idarecilerin bayan olması gerektiğini ancak yeni atama yönetmeliğine göre atama yapılacak okullara erkek öğretmenlerin daha çok başvuru bulunduğunu söyledi. Kıraç, "Erkek bir giyim öğretmeni düşünün. Kız öğrenciler biçtikleri kıyafetleri nasıl prova yapacaklar. Binlerce kız öğrencinin olduğu bir yerde bunun olması doğru olmaz. Erkek meslektaşlarımıza da saygı duyuyoruz. Ama bunların daha çok genel liselerde olması gerekir" diye konuştu.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da bayanların üst makamlarda yer almaları için birtakım çalışmalar yaptığına işaret eden Kıraç, "Bayanlar meslek öğretmenleri yöneticilikten kaçıyor. Aile sorumlulukları sanırım iş hayatından daha ağır basıyor. Ben buna karşıyım. Çünkü ben yıllarca okul müdürlüğü ve idarecilik yaptım. Ne ailemi ne de işimi aksattım. Okullara bayan yönetici bulamıyorum. Bayanlar yöneticilik sorumluluğunu almak istemiyor. Aile sorumlulukları işi ikinci plana atıyor. Bayanlar yönetimde

yer alma hakkını kullanmıyorlar" şeklinde konuştu.

Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürü Emine Kıraç, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in bu konuda çok hassas olduğunu belirterek, "Sayın Bakanımız da Kız Meslek Liselerine erkek yönetici yerine bayan yönetici istiyoruz dedi. İllere bayan yönetici bulmakta zorlanıyoruz. Çünkü erkek öğretmenler çok yoğun ilgi gösteriyorlar" dedi.

Kıraç, kız meslek liselerindeki bayan öğretmelere yönetimde yer almaları çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber