CHP sendikalara sert çıktı: Sendikalar yatma yeri değil

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 28 Nisan 2007 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Türkiye'deki sendikaların işini iyi yapamadığını iddia ederek, "Sorumluluklarını yerine getirmiyorlar. Üç konfederasyon var. Biri iktidarın arka bahçesi olmuş. DİSK erimiş. Türk-İş ise laf üretiyor" dedi. TEKSİF Genel Kurulu'na katılan CHP Başkan Yardımcısı Selvi, çalışma hayatında yapılan değişiklikler sonrasında 50 bin ailenin sendikaya üye olması nedeniyle işinden olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:

"Üç konfederasyon var. Biri iktidarın arka bahçesi olmuş. Çünkü onların Tayyip'i var. İşçi sınıfını uyutmak üzere gelmişler. DİSK erimiş. İşçisini bırakmış başkasıyla uğraşıyor. Türk-İş laf üretiyor. Böyle sendikacılık olmaz. Yazık bu işçiye. Çocuklar asgari ücretle çalışacak, siz de onların paralarıyla yatacaksınız. Başbakan Erdoğan yanlış söylemiş. Asıl sendikalar yatma yeri değil."

Türk-İş'e eleştiri

14 Nisan'da Ankara'da yapılan 'Cumhuriyet Yürüyüşüne' Türk-İş'in katılmadığını anımsatan Selvi, "Cumhuriyet Yürüyüşü'ne pek çok insan katılırken Türk-İş neredeydi? Burada söylenenler anlam ifade etmiyor. Bu lafların hayata geçmesi için eylem gerek" dedi. Türk-İş Başkanı Salih Kılıç ise 'Cumhuriyet Yürüyüşü'ne de katılımı serbest bıraktıklarını belirterek, yürüyüşün gönüllülük esasına dayandığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber