Bakanlık kabul etti... Gebe olmayan, yanlışlıkla gebe gösterildi

Sağlık Bakanlığı, gebe olmayan bir kadının yanlışlıkla gebe gösterildiğini daha sonra kaydın silindiğini açıkladı. Bakanlık olayla ilgili inceleme başlattı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ağustos 2018 17:09, Son Güncelleme : 07 Ağustos 2018 17:26
Bakanlık kabul etti... Gebe olmayan, yanlışlıkla gebe gösterildi

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN KONUYLA İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMA

Medyada "Hamileymişim" başlığıyla yer alan habere ilişkin basın açıklamamız

Ulusal Sağlık Bilgi Yönetim Sisteminde yapılan incelemede, haberde adı geçen şahsın İstanbul'da özel bir hastanede Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde muayene olduğu, muayene sırasında yanlışlıkla gebelik kaydı yapıldığı anlaşılmıştır.

Sisteme girilen tanılar hastanelerden Ulusal Sağlık Sistemi'ne aktarılmakta oradan da Aile Hekimliği Bilgi Sistemleri (AHBS) aracılığıyla aile hekimlerine yansımaktadır.

Aile hekimliği uygulaması kapsamında özellikli gruplar arasında yer alan gebe, bebek ve çocuk izlemlerinin ilgili protokoller doğrultusunda kayıtlı olduğu aile hekimleri tarafından takibi önem arz etmektedir. Bu sebeple şahıs, ilgili aile hekimi tarafından aranarak bilgilendirilmiştir.

Şahsın, yapılan gebelik bildiriminin yanlış olduğunu beyan etmesi üzerine, İstanbul ilinde gebelerin özel hastane kayıtlarını kontrol altına almak amaçlı kullanılan "GEBLİZ" yazılım sistemi üzerinden sehven yapılan kaydın silinmesi talep edilmiş ve 07 Ağustos 2018 tarihi itibariyle Sağlık Bakanlığı Ulusal Sağlık Sistemi'nde yer alan ilgili gebelik kaydı silinmiştir.

Yapılan yanlışlıkla ilgili inceleme başlatılmıştır.

Bilgilerinize saygıyla sunulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber