Cep borcuna devlet kamçısı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 31 Mayıs 2007 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telsim'e borcu olup da ödemeyenler için tehlike kapıda. ?Telsim borcum bitsin' kampanyası 8 Haziran'da bitiyor. Tasfiye sonrası Telsim'e borcu kalanlar artık kamu borçlusu olacaklar. Yani devleti dolandıranlarla aynı kefede yer alacaklar

Tasfiyesine sayılı günler kalan Telsim'in borçlarını tahsil etmek için başlatılan kampanyada geri sayım başladı. 9 Nisan'da başlayan ve 8 Haziran'da sona erecek olan ?Telsim Borcum Bitsin Kampanyası'nda, 1.5 milyon borç dosyasından sadece 30 bini tahsil edilebildi. Kalan bir haftalık süre içinde yoğunluk beklendiğini söyleyen Telsim Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Adıgüzel, kampanyanın bitmesinin ardından hemen tasfiyenin gerçekleşeceğini kaydetti. Adıgüzel kullanmamış olsalar dahi adlarına Telsim hattı olanları, borçlarını kontrol etmeleri konusunda bir kez daha uyardı.

SON GÜN UYARISI

Adıgüzel, son günlerde ödeme için yığılma beklediklerini ama borçluların son güne kalmadan borçlarını ödemelerini istedi. Adıgüzel, tasfiyeden sonra borçluların artık kamu borçlusu olacağını ve devleti dolandıranlarla aynı kefede yer alacağını söyleyerek, konunun psikolojik yönüne de dikkat çekti.

www.telsimborcumbitsin.com' sitesinin 7.5 milyon hit aldığını belirten Yusuf Adıgüzel ?Bu siteden telefon numarası ya da isimle sorgulama yapılabildiği gibi ?0800 211 05 42' no'lu telefondan da borç sorgulanabiliyor. Telsim'e borcu olan abone 1.5 milyon kişiyi buluyor. Toplam indirimli alacak miktarı 270 milyon YTL. Bunların yarısından fazlası, İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana'da yaşıyor' dedi.

ADINIZI KONTROL EDİN

YUSUF Adıgüzel ?Kimi abone, borcunu ödemeyi unutuyor, kimisi göz ardı ediyor, kimisi erteliyordu. Bazı aboneler, borcu olduğunu dahi bilmiyordu. Medya, İGDAŞ faturaları ve adreslere gönderilen mektuplarla bu kampanya duyuruldu. Borucunu ödeyenler hakkında yasal takip sona erdi. Bu dosyalarda avukatlık ücreti, mahkeme masrafları, harçlar ve diğer giderler de alınmıyor' dedi. Adıgüzel, bu kadar insanın borcunu bile bile ödememesinin mümkün olamayacağını belirterek, birçok abonenin kendi adına bir hattı olduğundan bile habersiz olduğunu kaydetti. Yusuf Adıgüzel, bu nedenle de herkesin internet adresinden isimlerini kontrol etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Kampanyadan sonra ne olacak?

Kampanya sonrasında ödenmeyen borçların TMSF'ye devredileceğini hatırlatan Adıgüzel, Telsim A.Ş'nin önümüzdeki günlerde TMSF tarafından tasfiye edileceğini hatırlattı. Adıgüzel ?Tasfiyesi sonrasında tüm borçlar ?amme alacakları' kapsamına girecek. Borçlar TMSF'ye geçince, 6183 sayılı ?Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkındaki Kanun da dahil olmak üzere, çok ciddi bir hukuki takip süreci başlayacak. Bu da aboneye çok ciddi bir faiz yükü getirecek. Ayrıca bu işin psikolojik bir tarafı da var. Çünkü, borçlu tasfiye sonrasında kamu borçlusu olacak. Yani devleti dolandıranla aynı kefede olacak' diye konuştu.

Ünlü isimler de borç listesinde

Borçlu görünenler arasında ünlü isimlerin de yer aldığına dikkat çeken Adıgüzel, bu insanların bir bölümüne Telsim hatlarının zamanında hediye edildiğini onların da bu hatları başkalarına hediye ettiğini söyledi. Bu kişilerin daha çok ünlü isimlerden oluştuğuna dikkat çeken Adıgüzel, Fatih Terim örneğini verdi. Milli Takım Teknik Direktörü Terim'in dosyasında Telsim telefon hattına kendisinin bir ödeme yapmayacağı, faturaların şirket tarafından ödeneceği belirtiliyor. Ama bu faturalar ödenmediği için de Terim, borçlu görünüyor. Hat verilen sporcular arasında Sergen Yalçın, Mehmet Yozgatlı'nın da isimleri de yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber