Seçim için 'katlanabilir' sandık yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2007 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Endüstri Meslek Lisesi ahşap teknolojisi bölümü öğretmeni Harun Önsesveren, seçimlere yönelik katlanabilir sandık üretti.

Önsesveren, yaptığı açıklamada, daha az yer kaplayan, depolanması, taşınması ve kullanması daha kolay olan bir seçim sandığı üretmek için günlerdir çalıştığını söyledi.

Öğrencileriyle yaptıkları çalışmaların sonucunda hedefledikleri katlanabilen seçim sandığını oluşturduklarını belirten Önsesveren, ''Bu sandık, katlanabildiği gibi kurarken ya da sökülürken bir alete gerek duyulmuyor. Özel kelebek vidası yardımıyla, bu işi kısa sürede rahatlıkla yapabiliyoruz'' dedi.

Halen seçimlerde kullanılan seçim sandıklarının dikdörtgen prizma şeklinde, kendi ürettikleri katlanabilir sandığın ise bir küp görüntüsünde olduğunu vurgulayan Önsesveren, ''Yaklaşık 1 metre karelik bir malzeme ile ürettiğimiz sandık, ahşap yerine şeffaf görüntü veren diğer malzemelerle de üretilebilir. Geniş iç hacmi nedeniyle, mevcut sandıklara göre yüzde 50 daha fazla oy zarfı alabiliyor'' diye konuştu.

Harun Önsesveren, katlanabilir sandığın içerisine atılan zarfların, sandık katlandığında kesinlikle zarar görmediğini ifade ederek, bu haliyle taşınmasının da zor olmadığını kaydetti.

Önsesveren, şu aşamada sadece tanıtımını yapmak istedikleri katlanabilir seçim sandığının ilgi görmesi halinde patentini alacaklarını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber