Babacan: Elektrikte TRT payını almak zorundayız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, elektrikten alınan TRT payının, ancak bütçede başka bir finansman kalemi bulunduğu zaman kaldırılabileceğini belirterek, ?Şu an bütçe dengesi için bu payı almak zorundayız. Ama bu pay ilelebet de alınamaz? dedi.

-Babacan, AB ile enerji alanındaki müzakerelerin de bu yıl içinde başlamasını öngördüklerini ifade ederek, bu konuda herhangi bir gecikme yaşanacağına ihtimal vermediklerini söyledi.

İSTANBUL(ANKA) - Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, elektrikten alınan TRT payının, ancak bütçede başka bir finansman kalemi bulunduğu zaman kaldırılabileceğini belirterek, ?Şu an bütçe dengesi için bu payı almak zorundayız. Ama bu pay ilelebet de alınamaz? dedi.

Devlet Bakanı Ali Babacan, ?Türkiye ve AB: Avrupa Enerji Politikası İçin Hep Beraber Birlikte? başlıklı konferans sırasında ortaklaşa düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Babacan, elektrikte ÖTV ve TRT payı konusunda yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir soruya, ?Elektrik faturalarındaki TRT payını dönemimizde aşağıya çektik. Bu, zamanında TRT'nin finansmanı için bulunmuş bir çözüm. Bütçede başka bir finansman bulunduğu zaman kaldırılması gerekir. Şu an bütçe dengesi için bu payı almak zorundayız. Ama bu pay ilelebet de alınamaz? yanıtını verdi.

AB ile enerji alanında müzakerelerin ne zaman başlayacağına ilişkin bir soruya ise, ?Beklentilerimiz, bu yıl içinde başlaması? yanıtını veren Babacan, bu konuda herhangi bir gecikme öngörmediklerini kaydetti. Babacan, AB ile müzakereler kapsamında enerji faslının açılmasının, bu alandaki işbirliğinin artırılmasına büyük katkı yapacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber