Akşener'den 'AK Parti' gafı

Meral Akşener, konuşmasının bir bölümünde partisinden bahsederken, 'İYİ Parti' yerine 'AK Parti' dedi. Ülkede manzaranın parlak olmadığını savunan ve "Ancak ümitsizliğe gerek yok. 'Kul daralmayınca hızır yetişmez' demiş ecdadımız. Milletimiz, şaşmaz ferasetiyle bugünleri gördüğü için AK Parti'yi kurdu" diye konuşan Akşener, yanlışını hemen fark etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Kasım 2018 19:37, Son Güncelleme : 27 Kasım 2018 22:19

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'de düzenlenen grup toplantısında konuştu. Hafta sonu 'Öğretmenler Günü'nü kutladıklarını hatırlatan Akşener, "Öğretmenlerimiz, ne yazık ki yıllardır mağdur ediliyorlar. Bugün Türkiye'deki her 4 öğretmenden 1'i, geçimini sağlamak için ek iş yapmak zorunda kalıyor. Hakları için adım attık, 'Öğretmenlerimize 3600 ek gösterge verelim' dedik. Seçimden önce söz verenler, talimatla el kaldırıp, reddettiler. Bu iktidarın eğitimden anladığı, ehliyet ve liyakat aramadan, yandaşını müdür yapmak.

Okullar sadece seçim dönemi akıllarına geliyor. Sınıfları boşaltıp, çoluk çocuğu miting alanına taşıyorlar. Türkiye'de üniversite mezunu işsiz sayısı, 850 bini buldu. İşsizlerin yüzde 30'a yakını üniversite mezunu. Almanya'da bu oran yüzde 4. Türkiye'de yüzde 30, Almanya'da yüzde 4" diye konuştu.

'İYİ PARTİ' YERİNE 'AK PARTİ' DEDİ

Meral Akşener, konuşmasının bir bölümünde partisinden bahsederken, 'İYİ Parti' yerine 'AK Parti' dedi. Ülkede manzaranın parlak olmadığını savunan ve "Ancak ümitsizliğe gerek yok. 'Kul daralmayınca hızır yetişmez' demiş ecdadımız. Milletimiz, şaşmaz ferasetiyle bugünleri gördüğü için AK Parti'yi kurdu" diye konuşan Akşener, yanlışını hemen fark etti. İYİ Parti lideri Akşener, sözlerini "İYİ Parti'yi kurdu, yerine getirdi. İYİ Parti göreve hazır. İYİ Parti belediyeleri devralmaya hazır" diyerek düzeltti. Akşener, grup toplantısındaki konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"İYİ Parti 'Önce millet' diyor. İYİ Parti 'Önce Türkiye' diyor. İYİ Parti 'Hep Türkiye, her zaman Türkiye' diyor. Bugünümüz de yarınımız da Türkiye. Adımız da sevdamız da Türkiye. Namımız da şanımız da Türkiye. Andımız da Türkiye, 5 vakit duamız da Türkiye. Bıkmadılar, usanmadılar, hala her yanından çekiştiriyorlar ülkemizi; ama bu karanlığa aldanmayın. Güneş yine doğacak. İyi insanlar, cesur insanlar her defasında sahneye çıktı, bu kez de aynısı olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber