İlköğretim müfettişleri YÖK'ü suçladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2007 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası (TEM-SEN) Genel Başkanı Mehmet Pınardağ, sendikanın, ilköğretim müfettişlerinin ?lisans tamamlama? sorununu MEB, YÖK ve üniversiteler nezdinde çözmeye çalıştığını belirterek, ?Bu süreçte sorun çözücü olması gereken YÖK, hep sorunun kaynağı olarak karşımıza çıkıyor? dedi.

Pınardağ, yaptığı yazılı açıklamada, TEM-SEN'in, 2000 yılından bu yana 3 yıllık okul mezunu yaklaşık 300 ilköğretim müfettişinin bu sorununu çözme girişimlerini sürdürdüğünü belirtti.

Konuya ilişkin MEB ve Anadolu Üniversitesi arasında yapılan protokolde kimlerin lisans tamamlayacağının belirtilmesine rağmen, sonradan YÖK tarafından lisans tamamlayacaklara sınırlama getirildiğini ifade eden Pınardağ, unları kaydetti:

?TEM-SEN olarak MEB, YÖK ve üniversiteler nezdinde ilköğretim müfettişlerinin 'lisans tamamlama' sorununu çözmeye çalışıyoruz. Bu süreçte sorun çözücü olması gereken YÖK hep sorunun kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. YÖK'ü, sorunumuzu çözmeye davet ediyoruz. Anayasal bir hak olan eğitim ve öğrenim hakkımızı kullanmanın önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber