Polisler verimli hizmet için sigarayı azaltacak

Haber Giriş : 11 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet teşkilatının etkin ve verimli hizmet sunabilmesi amacıyla, polislere sigarayı asgari seviyeye indirme talimatı verildi.

Talimat, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'den geldi. Polislik görev şartları nedeniyle en stresli meslekler arasında gösteriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan raporlar, stresin polislerde sigara ve alkol gibi alışkanlıkları beraberinde getirdiğini gözler önüne seriyor. Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'in imzası ile 81 il emniyet müdürlüğüne gönderilen genelge ile polislere, öncelikle genel güvenlik ve asayişten sorumlu olan emniyet teşkilatının görevinin, suç ve suçlular ile mücadele olduğu hatırlatıldı. Polisin bu görevini yerine getirirken devleti temsil eden resmi üniformalı bir kolluk gücü olması nedeniyle, aynı zamanda halkına örnek olmak gibi bir misyon da yüklendiğine dikkat çekildi. Polisin, sağlıklı bir ruh ve vücut yapısına sahip olmasının mesleğini daha iyi icra edebilmesi için temel şartlardan olduğu belirtildi.

Aydıner, 81 ilde görev yapan polislere sigaranın zararlarını da bir kez daha hatırlattı; ?Sigara, alkol ve stresin polisin hareket kabiliyetini kısıtlayıcı unsurlar olduğu ve kişinin sağlığını bozarak, özellikle son yıllarda yoğun olarak görülen kanser, akciğer, kalp hastalıkları ile yüksek tansiyon ve nefes almakta görülen zorluklar gibi rahatsızlıklara davetiye çıkardığı biliniyor.? dedi. Polislere Emniyet Genel Müdürlüğü'nce sigara ve stres üzerine gerçekleştirilen araştırmalardan da bahsedildi. Buna göre, polislerin büyük bir kısmı, bu alışkanlıklardan dolayı birinci derecede kalp ve damar hastalıklarına yakalandıkları belirtildi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber