Okullara da MOBESE

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Temmuz 2007 12:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul'daki 3 bin okulun çevresine MOBESE kameraları yerleştirilecek. Proje önümüzdeki öğretim yılında uygulanacak

İstanbul'da meydanlar, ana arterler ve trafiğin yoğun olduğu yollardan sonra il genelinde bulunan 3 bin okul da Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu'na (MOBESE) dahil ediliyor. Okulların çevresine yerleştirilecek kameralar, Emniyet'in MOBESE sistemine bağlanarak, okul çevreleri 24 saat gözetlenecek.

İstanbul İl Genel Meclisi'nin Hyatt Regency Otel'de düzenlediği toplantıda konuşan İl Genel Meclisi Meclis Başkanı Hasan Büyükdere, İstanbul'da MOBESE'nin kurulması için 20 milyon YTL ödenek tahsis ettiklerini belirtti.

Büyükdere, MOBESE sisteminde başarılı olunması üzerine, sistemin yaygınlaştırılarak özelikle okul çevrelerinde uygulanması kararı aldıklarını açıkladı. Büyükdere, proje üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, ?Bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile de görüşüyoruz. 2007-2008 öğretim yılı başına kadar bütün okulların etrafına kamera yerleştireceğiz. Bunları meydanlar ve ana arterlerde olduğu gibi MOBESE siste-mine dahil edeceğiz? dedi.

OKUL İDARELERİ RAHATLAYACAK

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer de projeyi sonuna kadar desteklediklerini söyledi. Özer, bu sayede, kentte öğrencilere yönelik suçların önünün de kesileceğini sözlerine ekledi.

Özer, Şehremini Lisesi'nde müdürlük yaptığı dönemde, okul içine ve dışına yerleştirilen 8 ka-merayla tüm okulu gözetim altında tuttuğunu ve bu sayede olumsuz gelişmelerin önüne geçtiğine vurgu yaptı. Özer, ?Kameralar sayesinde idarenin işi kolaylaşırken, ailelerin de içi rahatlayacak? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber