Balkonda mangal mahkeme engeline takıldı...

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 12 Temmuz 2007 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yerel mahkemenin verdiği 'balkonda mangal yasağı' Yargıtay'da da onaylandı. Mangal savaşından zaferle çıkan avukat Ömrüye Erpek, "Bu konuda mağdur olan çok. Biz öncü olduk. Kimse korkmasın, dava açsın. Kimse kimsenin mangal kokusunu çekmeye mecbur değil " dedi.

Yargıtay'a kadar taşınan mangal kavgası, İzmir Bahçelievler'de dört katlı Aynur Apartmanı'nda iki komşu aileyi birbirine düşürmüştü. Apartmanda kiracı olan avukat Ömrüye Erpek ile annesi Nermin Çalış, üst kattaki baklavacı Oktay ve eşi Reyhan Malay'ın balkonda mangal yakmasından şikâyet ederek mahkeme başvurdu. Koku ve is yüzünden yazları kapıyı pencereyi kapatıp eve kapandıklarını, üst kattan kendi balkonlarına çer çöp de atıldığını söyleyen anne-kız 1000 YTL de tazminat istedi.

'34 yıldır bir sorun yoktu'

34 yıldır aynı apartmanda ev sahibi olarak oturan Malay çifti davacı anne-kız dışında kimseyle sorunlarının olmadığını vurgulayarak suçlamayı reddetti.

Yerel mahkemeyse Malayların mangal yakmasını yasakladı, ayrıca davacılara 500 YTL tazminat ve 400 YTL de avukat masrafı ödemelerini istedi. Dosya temyize gitti. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'yse yerel mahkemenin kararını 'aynen' onadı. Yalnız tazminat yasal faiziyle 750 YTL'ye yükseldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber