On-line ihbarlar şaşırtıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüseyin Kanber / AA

Antalya Emniyet Müdürlüğü ''On-line ihbar hattına'' ilginç ihbar ve talepler geliyor.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ''Huzur İçin Polis Vatandaş El Ele'' parolasıyla hareket eden Antalya polisi, ''155 polis imdat'' telefon hattı ve Antalya Emniyet Müdürlüğüne ait internet sitesindeki ''[email protected] ve [email protected]'' adlı e-mail adresinden 24 saat online ihbar ve şikayetleri kabul ediyor.

İnternet üzerinden gönderilen şikayet ve bilgi edinme gibi her türlü mesajın en kısa sürede ve ciddiyetle değerlendirildiğini ve kişilerin sonuçları hakkında bilgilendirildiğini belirten yetkililer, online ihbar birimde iki polis memurunun görev yaptığını söylediler. Günde ortalama 20-25 ihbarın geldiğini vurgulayan yetkililer, geçen yıl ulaşan ihbar toplamının 844, bu yılın başından bugüne kadar olan ihbar toplamının ise 457 olduğunu ifade ettiler.

İhbarların yoğunluğunun asayiş, sağlık ve çevreyle ilgili olduğunu anlatan yetkililer, birbirinden ilginç ihbar ve taleplerle de karşılaştıklarını söylediler.

İhbarlardan bazıları şöyle:

''Emekli öğretmenim maaşım bu ay yatırılmadı, şikayetçiyim'', ''Emekli polis memuruyum beni erken emekli ettiler'', ''Bizim kasap domuz eti satıyor. Domuz etlerini ve kasabı buradan götürün'', ''Komşumun köpeği çok havlıyor'', ''Karım otomobilimle kaçtı ne yapmalıyım'', ''Polis muhabiri olmak istiyorum, beni işe alır mısınız?'', ''Babam alkollü olarak her akşam araç kullanıyor'', ''Eşimin beni aldattığından şüpheleniyorum, onun gittiği eve baskın düzenler misiniz?'', ''Annem beni dövüyor'', ''Meteorolojinin tahminleri tutmuyor bunlar hakkında işlem yapıyor musunuz?'', ''Her gece komşumun horultusunu duyuyorum, bunu susturmak için bir şeyler yapar mısınız''.

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN KİTABINI İMZALAMASINI İSTİYORLAR

Yazar kişiliğiyle de tanınan Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan'ın mail adresine de, çeşitli ihbarların yanı sıra Arslan'ın kitabını imzalamasına yönelik istekler geliyor. Emniyet Müdürü Arslan'dan ayrıca, düğünlerde müzik yayınlarının geç saatlere kadar sürmesinin engellenmesi isteniyor.

TEZ SORULARINI POLİS CEVAPLANDIRIYOR

Yetkililer, 3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun ve Bilgi Edindirme Yasası gereği vatandaşlardan gelen online sorulara 15 gün içinde yanıt vermek zorunda olduklarını belirterek, yılbaşından bu yana bin 271 kişinin sorusunun bu yolla yanıtlandırıldığını bildirdiler. Bu yöntemi kullananlar arasında en büyük bölümü öğrencilerin oluşturduğunu ifade eden yetkililer, tez hazırlayan üniversite öğrencileri, polis ve polisin çalışmaları, asayiş olayları, yıllık istatistikler, uyuşturucu kullanımı gibi konularda soru yönelttiklerini ve bu yolla tezlerini hazırladıklarını sözlerine eklediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber