Kocaeli Valisi Sözer: Öğrenci servisleri haksız kazanç elde etmek istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2007 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, öğrenci servisçilerinin haksız kazanç elde etmek istemeleri nedeniyle taşımada bazı sıkıntılar çektiklerini söyledi. Sözer, "Öğrenci servisçileri, bedelin iki katı fiyat istiyor. Bu haksız kazanca izin vermeyeceğim. İlk günlerde taşımalı sistemde bazı sıkıntılar olabilir." dedi.

Kocaeli'de 300 bin civarında öğrenci eğitim görüyor. Bu rakam bazı illerin nüfus sayısının çok üstünde. Bu kadar öğrencinin bulunduğu ilde 2007-2008 eğitim-öğretim yılı sıkıntılı başlıyor. Sıkıntıların en büyüyüğünü ise taşımalı sistem oluşturuyor. Öğrenci servisçileri ile Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü'nün fiyat konusunda anlaşmaması nedeniyle öğrenciler okulun ilk gününde sıkıntı yaşayacak.

Bugün basın toplantısı düzenleyerek sıkıntıları aktaran Vali Sözer, taşıyıcıların haksız kazanç elde etmek istediklerini ileri sürdü. Taşıyıcıların şantajına boyun eğmeyeceklerini belirten Sözer, en ağır yol şartları göz önünde bulundurarak ortaya koydukları fiyatın iki katı istendiğini aktardı. Şözer şöyle konuştu; "Geçen yıl şantajla istedikleri fiyatı almışlar. Bu bu yıl buna boyun eğmeyeceğiz. Erzurum'un bir köyüne kilometre başı verilen fiyatın bile iki katı isteniyor. Burada tüm yolları sıfır asflat ve hava koşulları çok iyi. Buna rağmen en ağır şartları gözönünde bulundurarak koyduğumuz bedelin iki katı isteniyor. Biz buna izin vermeyeceğiz. Öğrencilerimize sıkıntı çektirmeyeceğiz. İlk gün birkaç yerde sıkıntı olabilir, ama daha sonra bunu çözeceğiz. Taşıyıcı bulamadığımız yerlerdeki öğrencileri yatılı bölge okullarına yerleştireceğiz." Taşıyıcılar ise, geçen yıl aldıkların ücreti yüzde 10 artırarak teklif verdiklerini söyledi. Masrafların arttığını belirten servisçiler, yönetimin verdiği rakamı çok az bulduklarını aktardı.

Gebze ve Karamürsel ilçelerinde taşıma sorunu tamamen çözülürken, Gölcük, İzmit, Kandıra, Derince ve Körfez ilçelerinde bu sıkıntı yaşanıyor. Servis bulunmayan hatların bazıları da bugün tamamlanacak. Basın toplantısında okulların durumu ve eğitimciler hakkında da bilgi verildi. Kocaeli genelinde sınıf başına 32 öğrenci duşuyor. Bir tek sıkıntı Gebze ilçesinde bulunuyor. Gebze'de sınıf başına 45 öğrenci duşuyor. Vali Sözer, bu yıl Gebze'ye daha fazla okul yaparak sıkıntıyı çözmeye çalışacaklarını söyledi. Kocaeli'de bu yıl 773 öğretmen tayinle başka yerlere giderken, bin 621 yeni öğretmen göreve başladı. Kocaeli'deki öğretmen açığı ise 700 civarında.

Kocaeli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal'ın da katıldığı basın toplantısında eğitim için alınan güvenlik önlemleri de açıklandı. Öğrencilerin huzur içinde eğitim yılı geçirebilmeleri için Kocaeli Emniyet Müdürlüğü daha önceki yıllarda aldığı tedbirleri yeniden gözden geçirerek, yeni düzenlemeler yaptı. Özellikle güvenlik açıdan kurumlar arasında irtibat kuruldu. Öğrencilerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek, bağımlılık yapan maddelerle mücadelede okul idarecileri, öğretmenleri ve veliler işbirliği içinde çalışacak. Polis ekipleri, okul idarecileri ile birebir görüşerek, güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkartıldı. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde bulunan ilk ve orta öğretim kurumlarının giriş-çıkış saatlerinde gerekli trafik tedbirleri yeniden gözden geçirildi ve tedbirler alındı. Özellikle okul çevrelerinde seyyar satıcıların bulunmasına izin verilmeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber