Adana'da, okullar ve kamu kurumlarının resmi içeceği portakal olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2007 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okullar ve kamu kurumlarının resmi içeceği bundan sonra 'valilik talimatı'yla portakal olacak. Türkiye üretiminin yüzde 30'una yakınını gerçekleştiren Adana'da, pazarlama sıkıntısı nedeniyle çoğu zaman elde kalan narenciye, okullar ile kamu kurum ve kuruluşlarında çayın yerini alacak. Adana Valisi İlhan Atış, narenciyeyi bu yıl kaderine terk etmemek için resmi çaba başlattığını, ilk olarak okul kantinlerinde narenciye suyu satışının uygulanacağını açıkladı:

"Nasıl evinizde babanız veya anneniz size bir şey tavsiye ettiğinde bunu bir zorunluluk hissedersiniz, biz de valilik makamı olarak bu işi resmiyete döktük. Tüm okullarımıza narenciyenin özendirilmesi talimatını verdik. Okul müdürlerine de talimatımı yineleyeceğim."

Atış, kampanya kapsamında TV programları düzenleneceğini, her velinin çocuğunun çantasına bir narenciye ürünü koymasının teşvik edileceğini de vurguladı. Atış'ın verdiği bilgiye göre uygulama okullarla sınırlı kalmayacak. Valilik tüm kurumlara göndereceği talimatla misafirlere çay ve kahve yerine narenciye suyu ikram edilmesini isteyecek. Bunun için kurumlara narenciye sıkacağı da alınacak. Vali portakalı sıkmakta kararlı: "Geçen yıl portakal suyu ikram etmek istediğim 474 kişiden sadece 56'sı portakal suyu istedi. Ama bu yıl sormadan narenciye suyu ikram edeceğim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber