2 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 02 Ekim 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-CUMHURBAŞKANI GÜL STRAZBURG'A GİDİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Strazburg'a gidiyor. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi

Başkanı Rene van der Linden'in davetlisi olarak Strazburg'a giden Gül, seyahati öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapacak. (Saat:11.15)

-Cumhurbaşkanı Gül, gün içinde Strazburg'daki Türk kuruluşlarının temsilcilerini kabul edecek.

-MECLİS'TE GRUPLAR TOPLANIYOR

-Meclis'te sırasıyla, MHP, AKP, DTP ve CHP parti grupları toplanacak. Toplantılarda, yeni döneme ilişkin stratejiler ve özellikle anayasa değişiklik taslağı ile 21 Ekim'deki referanduma ilişkin görüşlerin açıklanması bekleniyor. (Saat:10.30/11.00/12.30/13.00)

-MECLİS GENEL KURULU TOPLANIYOR

-Meclis Genel Kurulu'nda, uluslararası sözleşmelerin onaylanmasına ilişkin tasarıları görüşülecek. (Saat:15.00)

-MECLİS DIŞİŞLERİ KOMİSYONU TOPLANTISI

-TBMM Dışişleri Komisyonu, gündemindeki 16 tasarıyı görüşmek üzere toplanacak (Saat:16.00)

-AKP MİLLETVEKİLLİRİ İFTARDA BİR ARAYA GELİYOR

-AKP Milletvekilleri, parti genel merkezindeki iftar yemeğinde bir araya gelecek. Yemeğe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. (Saat:18.40)

-ANAYASA TASLAĞI 9 EKİM'DE AÇIKLANACAK

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in, yeni anayasa taslağını 9 Ekim'de açıklaması bekleniyor. Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, kendilerine 9 Ekim için çağrı yapıldığını bildirdi.

-DTP'Lİ KURTALAN EĞİTİM-SEN BAŞKANI DİNÇERİ'İ KABUL EDECEK

-DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtalan, Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin

Dinçer'i Meclis'te kabul edecek. (Saat:14.00)

-YILDIRIM AKTUNA TOPRAĞA VERİLİYOR

-Geçen Cumartesi günü hayatını kaybeden eski Sağlık Bakanı Yıldırım Aktuna için ilk tören, uzun yıllar başhekimliğini yaptığı Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde

düzenlenecek. (Saat:11.00)

-Aktuna'nın cenazesi daha sonra, TBMM Başkanı Toptan'ın da katılacağı Ataköy 5. Kısım Camii'nde öğlen kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

-ÖDP 4. OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ 7 EKİM'DE

-Özgürlük ve Dayanışma Partisi, 7 Ekim Pazar günü, 4. Olağanüstü Kongresini topluyor.

-ANAYASA TASLAĞI TARTIŞILIYOR

-Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Zafer Üskül, Türk Demokrasi Vakfı tarafından düzenlenen sivil anayasa forumuna katılacak. (Saat:10.00)

-ASO YÖNETİCİLERİNDEN BAKAN ÇELİK'E ZİYARET

-Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i ziyaret edecek. (Saat:10.00)

-CEBIT BİLİŞİM FUARI YARIN AÇILIYOR

CeBIT Bilişim Eurasia, yarın TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlayacak.

Dünyanın en büyük bilişim fuarlarından olan Avrasya'nın en büyük iş ve teknoloji buluşması CeBIT Bilişim Eurasia'da, 70 ülkeden 900'den fazla firma yer alacak. Fuarın açılışına Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da katılacak. Hafta sonuna kadar açık kalacak fuarı 150 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

-CeBIT Bilişim Eurasia'da, bu yıl Çin, Tayvan, İsveç, Bulgaristan, Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, Macaristan, Almanya, İspanya, Belçika, İngiltere, İtalya, İsrail ve İran'dan katılımcı şirketler ve ülke pavyonları da yer alacak.

-Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Kurumu'nun organizasyonuyla 35 Tayvan şirketinin katılımcı olacağı ülke pavyonunun büyük ilgi görmesi beklenirken Madrid Ticaret Odası'nın ?İspanya Pavyonu?nda, Avrasya pazarına açılmak isteyen altı İspanyol şirket yer alacak. Almanya'dan 19, Çin de 14 şirket fuara katılıyor

-İHRACATTA 100 MİLYAR DOLAR PARİTE YARDIMIYLA ERKEN AŞILDI

-İhracatta yıllık 100 milyar dolar çıtasının öngörülenden de önce aşılmasında euro'nun dolar karşısında son bir yılda yaklaşık yüzde 9 değer kazanması etkili oldu. Son bir yılda euro'daki değer kazanımı, yarısı euro üzerinden yapılan ihracatı toplamda dolar cinsinden 2.1 milyar dolar büyüttü. Parite euro lehine değişmeseydi, Eylül sonu itibariyle yıllık ihracat 98 milyar dolarda kalacaktı.

-RAMAZAN, ENFLASYONU IMF'YE HESAP VERME NOKTASINA GETİRDİ

?Türkiye yılın üçüncü çeyreğinde de enflasyon için IMF'ye hesap verme noktasına geldi. Ramazan fiyat artışlarıyla yükselmesi beklenen eylül ayı enflasyonunda aylık bazda yüzde 1,2 artış oranı aşılırsa, yıllık enflasyon Merkez Bankası'nın belirsizlik aralığı üst sınırı olan yüzde 7,3'ü geçeceğinden mektupla IMF'ye hesap verilmesi gerekecek.

-ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TÜRKİYE EKONOMİSİNİ MASAYA YATIRRIYOR

-ABD Dışişleri Bakanlığı 22 Ekim'de, Washingon'da düzenlenen IMF-Dünya Bankası Zirvesi çerçevesinde, Türkiye ekonomisine bütün dünya liderleriyle tartışmak üzere konferans düzenliyor. Konferansın katılımı, konuşmacıları ve programı, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile TOBB tarafından organize ediliyor.

-REHN: KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ ANAHTAR PRENSİP, TÜRKİYE'Yİ RAPORLARDAN İZLİYORUZ

-AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Avrupa Parlamentosu üyelerinden Frank Vanhecke'nin ?Türkiye'deki kadınların durumu? konusundaki yazılı soru önergesini yanıtlarken, ?Kadın haklarına saygı Avrupa değerlerinin temel bir unsurudur. Kadınlar ve erkekler arasındaki eşitlik, Avrupa Birliği'nde anahtar prensip. Bu değerler, onları kabul eden ülkelerle birlikte yakın bir şekilde izlenmektedir? dedi.

-DOĞRAMACI'DAN HÜKÜMETE YÖK YASASIYLA İLGİLİ ÖNERİLER

-Yüksek Öğretim Kurulu'nun kurucusu ve Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İhsan Doğramacı, ?Türkiye'de ve Dünyada Yükseköğretim Yönetimi? adıyla yayımlanan kitabında, hükümete yeni anayasada yer alması için YÖK yasasıyla ilgili önerilerde bulundu.

-TÜRK-SAT VE LİVE TV ARASINDA UYDU GERGİNLİĞİ

-Türk-Sat ve Live TV arasında uydu gerginliği giderek büyüyor. Live TV yetkilileri, Türk-Sat 2A uydusunda yer alan 26 numaralı transporterı kiralamalarına rağmen yurt dışı kaynaklı bir şirket tarafından porno içerikli yayın yapıldığını belirterek, Türk-Sat'ın mahkeme kararı olmasına rağmen yayını durdurmadığını iddia etti. Türk-Sat yetkilileri ise 26 numaralı transporterdan internet üzerinden veri yayını yapıldığı için yayını durdurmadıklarını söylerken, ?İki şirket arasında yaşanan sorunu biz üçüncü şirket olarak çözemeyiz. Live TV'nin yayını durdurmak için yayının kaynağı olan ülkede dava açması gerekiyor? diyor.

-ANITKABİR'DE ZİYARETÇİ REKORU

-Anıtkabir'de, geçen yıl 8 milyon 148 bin 452 kişiyle ziyaretçi sayısında en üst noktaya ulaşılırken, bu yıl 9 ayda 9 milyon 17 bin 463 ziyaretçiyle yeni bir rekor kırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber