Sağlık-Sen'den SHÇEK'teki haksız ek ders uygulamasına dava

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2007 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA (CİHAN)-Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen), Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki ek ders ücretleriyle ilgili haksızlığı hukuki zemine taşıdı.

Memur-Sen Konfederasyonu ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, yaptığı açıklamada, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nda çalışan personelin, toplumun korunmaya muhtaç, kimsesiz, zihinsel ve fiziksel özürlü, çocuk, genç ve yaşlılarına, çok zor şartlarda bütün bir yıl boyunca kesintisiz olarak hizmet verdiğini ifade etti. Aksu, "Ancak Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan idareciler kendileri ile aynı görevleri yapan Milli Eğitim Bakanlığı idarecileri gibi yönetim görevi gereği almakta oldukları ek ders ücretlerinden istifade edememektedir" dedi.

Sosyal hizmetlerde görev yapan çalışanların 24 saat esasına göre hizmet verdiklerini vurgulayan Dr. Ahmet Aksu, "Ancak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yatılı okullarda görevli olan idarecilere yapmış oldukları yöneticilik faaliyetleri gereği 30 saat ek ders ücreti ödenirken, Sosyal Hizmetlerde bu miktar 15 saate düşmektedir" şeklinde konuştu.

Sağlık-Sen olarak daha önce konuyla ilgili gerek SHÇEK Genel Müdürlüğü nezdinde, gerekse de ilgili bakanlık nezdinde girişimde bulunduklarını vurgulayan Genel Başkan Dr. Ahmet Aksu, şunları kaydetti: "Sosyal hizmetlerde çalışmakta olan idarecilerin ek ders ücretleri hakkında tesis etmiş olduğu işlem dava konusu kişilerin mağduriyetine sebep olmakta, çalışma barışını bozmakta kamu hizmetlerinin verimini düşürmekte ve sağlıklı işleyişine engel olmaktadır. Bu haksızlık ve adaletsizlik giderilmelidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber