Van'da dört polise 24 ay, birine dört ay kıdem durdurma, ikisine kınama

Haber Giriş : 19 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Van Milletvekili Mustafa Bayram'ın uyuşturucu kaçakçılığından gözaltına alınan oğlu Hamit Bayram'ın polisin elinden kaçırılmasıyla sonuçlanan baskından sorumlu tutulan beşi rütbeli, toplam yedi polisin cezası kesildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu, olayı soruşturan polis başmüfettişlerinin hazırladığı raporda yedi polis için istenen cezaları onayladı.

Kime, hangi ceza?
Buna göre, baskında ihmali görülen Malatya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Fatih Tuncay Akbaş, başkomiser Mesut Bilgeç, komiser yardımcısı Levent Okyay ve polis memuru Zülküf Sekizli'ye 24 ay kıdem durdurma, Kürtçe bildiği için ekibe alınan Nurgül Öztürk'e ise kınama cezası verildi.
Ayrıca, operasyonu Van Emniyet Müdürü Tacettin Kurt'a bildirmediği ortaya çıkan Van Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Zafer dört ay kıdem durdurma, 'koordinasyon eksikliğiyle' suçlanan Van Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Tayfun Albayrak da kınama cezası aldı.
Kararlar onay için İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya gönderildi. Aksu'nun cezaları azaltma yetkisi var. Aksu, skandalın soruşturulması için geçen hafta da iki mülkiye müfettişi görevlendirmişti.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber