Bingöl'de öğretmenler öğrenci arıyor

Haber Giriş : 19 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl'de 25 gönüllü öğretmen, okuma çağına gelmiş çocukların okula gönderilmesi için seferber oldu. Yaz tatillerini ilde geçiren öğretmenler, köy köy dolaşarak aileleri ikna etmeye çalışıyor.

Üçerli gruplar halinde köylere dağılan öğretmenlerin çalışmaları, eğitim yılı başına kadar sürecek. Çalışmaların sonucunda, Bingöl'de 60 bin 400 olan öğrenci sayısının daha da artması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın temel eğitime destek projesine, Bingöl'de görev yapan 25 öğretmenden gönüllü destek geldi. Bu yıl yaz tatillerini ilde geçiren gönüllü öğretmenler, eğitime yeni çocuklar kazandırmak için kolları sıvadı.

Öğretmenler, özellikle çocukların işgücü olarak kullanıldığı kırsal kesimlere dağılarak, çalışmaya başladı. Köylerdeki evleri tek tek gezen öğretmenler, aileleri, çocuklarını okula göndermeleri konusunda ikna etmeye çalışıyor. Aileler ise, çocuklarını okula göndermemelerini değişik gerekçelere bağlıyor.

3'erli gruplar halinde köylere dağılan öğretmenlerin çalışmaları, eğitim yılı başına kadar sürecek. Çalışmaların sonucunda, Bingöl'de 60 bin 400 olan öğrenci sayısının daha da artması bekleniyor.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber