Valilik, bakandan ödül alınmadığı idddiasını yalanladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2007 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Valiliği'nden yapılan açıklamada, bir internet sitesinde yer alan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ödül törenine katılan Erzurum Valisi Celalettin Güvenç'in ödül gecesinde konuşma yapmadığı ve bakanın ödülünü almadığı yönündeki haberin gerçekle ilgili bulunmadığı açıklandı.

Valilik açıklamasında: ?26.10.2007 tarihinde (Bugün) İnternet üzerinden yayın yapmakta olan adresinde haber sitesinde yayımlanan ?Güvenç konuşma yapmadı, Bakanın ödülünü almadı? içerikli bir haberde Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ödül törenine katılan Erzurum Valisi Celalettin Güvenç'in ödül gecesinde konuşma yapmadığı ve bakanın ödülünü almadığı ifade edilmiştir?.denildi.

Açıklamada daha sonra şu bilgiler kaydedildi:? Erzurum Valisi sayın Celalettin Güvenç 15. Yerel Medya Seminerinin açılışında detaylı bir konuşma yapmış, görüş ve düşüncelerini yine aynı ortamı paylaşan gazetecilere aktarmıştır. Bu sebeple katılımcıları aynı olan ve sabahki toplantının devamı niteliği taşıyan ödül töreninde konuşma yapma gereği duyulmamıştır. Haberde ayrıca, Vali Güvenç'in Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'a verilmek üzere kendisine takdim edilen ödülü almadığı şeklinde ifadeler kamuoyuna yansıtılmıştır. Sağlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ adına verilen ödül Valimiz Celalettin Güvenç tarafından, Milli Okçu Doğan Hancının özürlü arabasıyla platforma çıkamaması sebebiyle platformun alt tarafında alınmıştır. Haberin gerçekle bir ilgisinin olmadığı Valiliğimiz Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu tarafından çekilen resim ve görüntülerle de açıkça görülmektedir. İlgili fotoğraf ve görüntüler Valiliğimiz Resmi Web Sitesi olan www.erzurum.gov.tr adresinden de yayımlanmaktadır. Valilik açıklamamızın ?5187 Sayılı Basın Kanununun Cevap ve Düzeltme Hakkını Düzenleyen 14. Maddesi? gereğince yayınlanması amacıyla ilgili haber Sitesine gönderilmiştir. ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber