Mobese sistemi yaygınlaşıtırılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2007 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur'da suç ve suçlularla mücadelede polisin gücünü arttırmak amacıyla Kent Bilgi ve Güvenlik Sistemi (MOBESE) kurulacak. Burdur'un giriş ve çıkışları ile merkezdeki 25 noktaya konulacak kameralar sayesinde suçlular anında tespit edilecek.

İstanbul başta olmak üzere birçok ilde bu kameraların kurulduğunu söyleyen İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, "Burdur, tamamı kamera sistemi ile donatılmış ilk il olacak." dedi.

Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, MOBESE için ihale sürecinin tamamlandığını açıkladı. 250 bin YTL'si İl Özel İdare bütçesinden karşılanacak olan projeye Emniyet Genel Müdürlüğü 805 bin YTL destek verecek. İkinci kez yapılan ihale ile yapımı kesinleşene MOBESE sistemi için yer teslimi en geç 15 gün içinde yapılacak. 4 ile 6 ay sonra tamamlanacak olan sistem sayesinde Burdur, 25 kamera ile gözlemlenecek. Kameraların sayısı istenildiği zaman arttırılabilecek. Emniyet Müdürlüğü'nde izlenecek olan kameralar, kablosuz olarak çalışacak. Uydu aracılığı ile bilgi alış verişinde bulanacak kameralar, aranan araç plakalarını 500 metre ilerden bile okuyup, polislere bilgi verebilecek. Bu sistemi Burdur'a kazandırdıktan sonra suç ve suçlularla mücadelede büyük bir adım atmış olacaklarını dile getiren Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, "Burdur'un işlek caddeleri ve giriş çıkışlarında yaşanan her türlü olay kayda alınacak. Kameralar, önünden geçen vatandaşlardan aranan ve sisteme kayıtlı olanları hemen uyarı vererek polislerimize gösterecek. Ayrıca çalıntı hiçbir plaka Burdur'a giriş çıkış yapamayacak. Çünkü kameralar bunları da hemen haberdar edecek." diye konuştu.

Vali Mustafa Rasih Özbek'in makam aracı alımı için ayrılan parada tasarruf yapması ile bu sistemi 250 bin YTL destekleyecek olan İl Özel İdaresi'nin Genel Sekreteri İbrahim Şimşek ise yaptığımız araştırmalara göre Burdur, tamamı kameralı güvenlik sistemi ile kontrol altına alınan ilk il olacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, Burdur'da alınacak başarılara göre diğer illerin de kamera ile donatılmasını destekleyecek. Bu da bizim övünç kaynağıdır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber