EPDK Başkanı Günay veda etti

Haber Giriş : 20 Kasım 2007 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Kas 07 08:30 Bürokrasinin gözü bu makamda...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay, kurumun 6. kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlenen kokteylde başkanlığa veda etti. Görev süresi bugün dolan Günay'ı enerji sektörü temsilcileriyle Enerji Bakanlığı bürokratlarının yer aldığı yaklaşık 500 kişilik uğurladı.

EPDK'nın 6. kuruluş yıl dönümü kokteyli gerçekleştirildi. Törene, Enerji Bakanı Hilmi Güler, eski Sanayi Bakanı Ali Coşkun, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Komisyonu Başkanı Soner Aksoy, bazı milletvekillerinin ve Enerji Bakanlığı bürokratlarının yanı sıra, aralarında Polat Holding Başkanı Adnan Polat, Akfen'in sahibi Hamdi Akın, Çalık Holding'in sahibi Ahmet Çalık, PETDER Başkanı ve Shell Genel Müdürü Canın Ediboğlu'nun ile enerji sektörünün önde gelen temsilcileri katıldı.

-?HAYATIMIN EN DERİN ÜZÜNTÜLERİNİ VE MUTLULUKLARINI YAŞADIM?-

Görev süresi kurul üyeleri Cengiz Kıral ve Muzaffer Keleş ile birlikte bugün sona eren EPDK'nın kurucu başkanı Yusuf Günay, törende yaptığı konuşmada, ?İnsan hayatında konuşması çok zor olan anlar olur. Benim için öyle bir an şu anda. EPDK artık benim hayatımın bir parçası durumunda. Hayatımın en derin üzüntülerini ve en büyük mutluluklarını bu kurumda yaşadım. Hep ikilemler içinde oldum. Şu an da hem hüznü hem mutluluğu bir arada yaşıyorum? diye konuştu.

6 yıl boyunca sadece kanunları uyguladıklarını ve başka hiçbir amaçlarının olmadığını söyleyen Günay, bu süre içinde bilmeyerek de olsa kalbini kırdığı herkesten özür dilediğini ifade etti.

Enerji Bakanı Hilmi Güler'e gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür eden Günay, ?Görev boyunca zaman zaman yasalardan kaynaklanan bazı yanlış anlaşmalar, birbirimize kızdığımız olmuştur. Ama Enerji Bakanımızı gerçekten seviyorum. EPDK'ya her zaman sıcak bir ilgi göstermiştir. Ben de kendisine karşı hiçbir zaman saygısızlıkta bulunmadım. Ama görevimizi yapmak için bazı sıkıntılarımız oldu, bunlar da doğal? dedi.

-?UZAN'IN İSTEDİĞİ TAZMİNATI 300 MİLYON YILDA ÖDERİM?-

Türkiye'de iş üreten insanların sıkıntılar yaşadığını belirten Günay, Uzan grubunun kendisine 300 milyon dolarlık dava açmasına atıfta bulunarak, ?Bunun için 300 milyon yıl beklemeleri lazım. 300 milyon dolar öyle kolay kolay ödenmez? diye konuştu.

Enerji Bakanı Hilmi Güler de yaptığı konuşmada, değişim ve dönüşüm yolunda mutluluklara da hüzünlere de rastlandığını belirterek, ?EPDK bu başarılı değişim ve dönüşümü gerçekten güzel bir şekilde sürdürüyor. Bir tabir vardır, ?sürekli devrim', biz 68 kuşağı olarak alışkınız bu tabirlere. Bu sürekli devrimi karşılıklı olarak gerçekleştiriyoruz? dedi.

Enerji sektörünün, çıkarların buluştuğu, eski alışkanlıkların bulunduğu tehlikeli bir saha olduğunu kaydeden Güler, özellikle elektrik ve doğalgazın dünyada çatışmaların ve çakışmaların buluştuğu bir alan olduğunu ancak bu alanda yapılması gerekenleri başarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

-"KARADENİZİLİLER DEĞİŞİK YOLLARDAN GEÇMEYE ALIŞKINDIR"-

Yasaların dogma olmadığını ve değiştirilebileceğini ifade eden Güler, ?Çok sevdiğim bir söz var, ?hayat ileriye doğru yaşanır, geriye doğru anlaşılır' diye. Biz ileriye doğru yaşarken geriye doğru da yaşadığımız olayları analiz edeceğiz. Neticede hepimiz aynı gemideyiz? dedi. Kızgınlıkları hatırlamadığını kaydeden Güler, ?Yollar her zaman asfalt olmuyor. Biz Karadenizliler de değişik yollardan geçmeye alışkınız. Her zaman asfalt yollardan gidilmiyor. Bundan sonra asfalt yollardan gitmeye gayret edeceğiz? dedi.

Türkiye'nin enerji konusunda ciddi adımlar attığını belirten Güler, Yunanistan hattı açılışına işaret ederek, ?Ülkemizde enerji denkleminde vazgeçilmez hale getiriyoruz. EPDK'nın da bunda çok büyük bir katkısı var? değerlendirmesinde bulundu.

Kokteylde, EPDK'nın 6. kuruluş yıldönümü pastasını Yusuf Günay, eşi Nesrin Günay, kızı Begüm Günay, Enerji Bakanı Güler, eski Sanayi Bakanı Coşkun ve kurul üyeleri ile birlikte kesti. Törende ayrıca, Bakan Güler, Yusuf Günay'a bir plaket sunarken, Günayıın memleketi Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer de el yapımı bir bıçak hediye etti. Yılmazer, ?Arkasına teneke kutu bağlatmadan, alnına kara leke sürdürmeden görevini tamamladığı için hemşehrim Günay'a teşekkür ediyorum? dedi.

Törende ayrıca, Günay ve kurul üyeleri, sektörün tüm sivil toplum örgütlerinin başkanlarına birer teşekkür plaketi sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber