Telekom'da görüşmeden sonuç çıkmadı

Haber Giriş : 23 Kasım 2007 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Haber-İş Sendikası ile Türk Telekom temsilcileri arasında gecenin geç saatlerine kadar süren görüşmelerde, grevin bitirilmesi sağlayacak anlaşma sağlanamadı.w

Tarafların Türk-İş Genel Merkezi'nde yaptıkları görüşme yaklaşık 12 saat sürdü.

Grevden önce toplu sözleşmenin birinci yılında yüzde 10, ikinci yılında 6'şar aylık dönemler halinde yüzde 4'erlik zamlar öneren Türk Telekom temsilcileri, görüşmede birinci yıl zammı için yüzde 9,5, ikinci yıl zammı için tek seferde yüzde 5'lik artışlar önerdi.

Türk Telekom temsilcilerinin ayrıca grevden önce ücretler arasındaki dengenin sağlanması için önerilen 25 milyon YTL'lik teklifi 20 milyon YTL'ye çektikleri ifade edildi. Grevin önemli nedenleri arasındaki kapsam maddesindeki uyuşmazlığın da devam ettiği belirtildi.

Türkiye Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, yaptığı açıklamada, "Türk Telekom'un getirdiği yeni tekliflerde ısrar etmesi halinde uzlaşmanın mümkün olamayacağını" söyledi.

Görüşmeyi yetkili kurullarında değerlendirecek taraflar, tekrar bir araya gelecekler.

Bu arada, Türk Telekom'a bağlı iş yerlerindeki grev 39. gününe girdi.


Telekom grevinde 36 gün sonra ilk buluşma

Grevin 36'ncı gününde dün ilk kez bir araya gelen Türk Telekom ve Haber-İş yetkilileri, gece geç saatlere kadar süren toplantıda yine sonuca ulaşamadı ancak yeniden toplanmak üzere anlaştılar.

Türk-İş Genel Merkezi'nde 12 saat süren toplantı sonrasında yetkililer, mutabakata varamadı. Bunun daha çok teknik nitelikli bir toplantı olduğunu belirten taraflar, yeni toplantı tarihini belirlemek üzere Türk-İş'ten ayrıldılar. Alınan bilgiye göre, taraflar bugün telefonla görüşerek yeni toplantı tarihini belirleyecek. Tarafların bugün içinde yeniden bir araya gelebileceği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber