Teziç, gol üzerine gol yiyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Kasım 2007 07:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abbas Güçlü'nün yazısı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, iki hafta sonra Ankara'ya ve YÖK'e veda ediyor. Çok merak ediyorum, veda töreni, veda yemekleri düzenlenecek mi? Eğer düzenlenirse, Prof. Dr. Kemal Gürüz'ü olduğu gibi onu da ayakta alkışlarla uğurlayacaklar mı?

Sanki çok zor bir ihtimal gibi gözüküyor. Çünkü gelen sinyaller menfi yönde. Teziç, kendisi gibi görev süresi yakında bitecek olan yakın arkadaşı GS'li Necmi Yüzbaşıoğlu'nun Üniversitelerarası Kurul kontenjanından yeniden YÖK üyesi seçilmesi için büyük çaba harcadı. Ama rektörler, Teziç'in bu isteğini ellerinin tersiyle ittiler. Yani kabul edilmedi. Düşünebiliyor musunuz, bir YÖK Başkanı'nın ve bir YÖK üyesinin düştüğü durumu!

Ama hızını alamamış ki, 14 Aralık'taki Üniversitelerarası Kurul için hâlâ rektörlere kulis yapıyor. O tarihte görev süresi de bittiği için ne kadar ciddiye alınacak hep birlikte göreceğiz.

Galatasaray Üniversitesi rektörlüğü için de söylentilerin ardı arkası kesilmiyor. Seçimin erken yapıldığından, YÖK üyesi aday Prof. Dr. Ethem Tolga'nın bu görevinden istifasına, Prof. Dr. Ahmet İnsel'in en çok oy alan atansın, gerisi çekilsin söyleminden Prof. Dr. Köksal Bayraktar'ın arkadan hançerlenmesine kadar dedikodunun bini bir para.

YÖK üyeleri bile şaşkına dönmüş durumda. Çankaya'nın yapacağı atamayı onlar da dört gözle bekliyor. En çok merak edilen konu ise Prof. Tolga'nın YÖK üyeliğinden istifasının, rektör atanmaması halinde işleme konulup konulmayacağı? Herhalde o konuda da ince ayar yapılıyor.

Aslına bakılırsa mademki seçim yapılıyor, gereğinin yerine getirilmesi gerekir. Ama nerede... Baksanıza Bilecik'e, en fazla oy alan aday, YÖK'ün Çankaya'ya gönderdiği 3 kişilik listeye bile giremedi.

Üniversiteler de ayrı bir âlem. Farklı bir üniversiteden gelip seçim sabahı adaylığını açıklayan bir aday, en çok oyu nasıl alabiliyor? Daha da önemlisi, öğretim üyeleri, adayları YÖK'ten veto yiyince nasıl böyle sessiz kalabiliyor? Anlamak gerçekten mümkün değil.

Öylesine çok gariplikler yaşanıyor ki, artık hiçbir şeye şaşırmamak gerekiyor. Bu arada, Çankaya'da bu kervana katılırsa ne olacak diye sakın meraklanmayın! Onlar da çoktan bu zincirin bir parçası oldular. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde en çok oy alan aday niye atanmadı ki?..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber