25 Kasım 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 25 Kasım 2007 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP KAMPINDA SON GÜN

-AKP'nin, Cuma günü MKYK toplantısıyla başlayan geleneksel ?İstişare ve Değerlendirme Toplantısı?nın 9.'su, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı kapanış konuşmasıyla sona eriyor. (Saat:17.30)

-GÜL PARİS'TE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, EXPO-2015 toplantısına katılmak üzere Fransa'ya gidiyor. Gül, Fransa'ya hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:18.45)

-MECLİS'TE BU HAFTA

-Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun tasarısı ile Tanık Koruma Kanun tasarısı görüşülecek.

-Muhalefetin tepki gösterdiği Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda Değişiklik tasarısının Adalet Komisyonu'nda görüşmeleri devam edecek. Milli Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda, Expo 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu'nun Her Türlü Mali Faaliyetleri ve Bunların Denetimine ilişkin teklif ile Türkiye Futbol Federasyon Kurulu tasarısı ele alınacak.

-HÜKÜMETİN DOKUNULMAZLIK ÇIKMAZI

-Hükümet, bir yandan muhalefet partilerinin DTP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması baskısı ile karşılaşırken, diğer yandan AB ile ilişkiler ve 2009 yerel seçimi öncesinde böyle bir adımın hem uluslararası ilişkileri olumsuz etkileyeceğini hem de AKP'nin bölgedeki ?umut? imajını zedeleyeceğini düşünüyor.

-DTP'Lİ DEMİRTAŞ: ?BAŞBAKAN ERDOĞAN TAKILMIŞ BOZUK PLAK GİBİ?

-DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisine yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi. Demirtaş, Başbakan'ı "takılmış bozuk plak gibi konuşmakla" suçladı.

-DTP Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek de Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını eleştirerek "AKP kendini demokrasi havarileri gibi topluma şirin göstermeye çalışmasın. Asıl AKP demokrasiyi katleden yaklaşım içinde? dedi.

-KAMER GENÇ REKORA KOŞUYOR

-Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, yeni yasama yılı çalışmalarının başladığı 1 Ekim gününden bu yana, Genel Kurul'da hem en fazla konuşma yapan hem en fazla söz isteyen hem de en devamlı milletvekili olma rekorlarını kırmaya doğru ilerliyor.

-Genel Kurulu yöneten TBMM Başkanvekillerinin ?korkulu rüyası? haline gelen Genç, İçtüzük'ü en iyi bilen isimlerden biri olması nedeniyle, sık sık konuşma yapma imkanı buluyor.

-Genel Kurul çalışmalarına gece yarılarına kadar katılan Genç'in, sık sık karar yeter sayısı istemesi, AKP milletvekillerinin Genel Kurul'a devamında Başbakan Erdoğan kadar etkili.

-PİYASALARDA "ABD" GERİLİMİ

-Geçen haftayı küresel piyasalardan gelen olumsuz haberlerin etkisiyle moralsiz tamamlayan piyasalar, bu haftadan itibaren Amerikan Merkez Bankası FED'in 11 Aralık'ta alacağı faiz indirimi kararına kilitleniyor. İMKB 100 Endeksi, haftanın son işlem gününü 52 bin 331 puandan kapatarak hafif bir toparlanma gösterirken, ANKA'ya konuşan uzmanlar, uluslar arası piyasalardaki kredi ve mortgage krizine karşı başarılı bir direnç sergileyen Türk piyasalarının ileriki günlerde ABD'de açıklanacak verilerin yaratacağı etkilere göre hareket edeceğini söyledi.

-HAZİNE GELECEK HAFTA 25.7 MİLYON DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEYECEK

-Gelecek hafta yapılacak ödemeyle birlikte Hazine'nin yılbaşından bu yana toplam itfası 16 milyar 262.9 milyon dolara ulaşacak.

-CARİ AÇIKTA TÜRKİYE GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER, ABD DÜNYA ŞAMPİYONU

-Türkiye, IMF ve çeşitli uluslar arası kuruluşların ?Ekonominin Aşil Topuğu? olarak adlandırdığı cari işlemler açığında gelişmekte olan ülkeler içinde 2007 gerçekleşme tahminine göre 36.4 milyar dolarla birinci konumda. Dünyada ise en yüksek açık 784.3 milyar dolarla ABD'de. ABD'nin açığının 2008'de 788.3 milyar dolar olması bekleniyor.

-AB'DEN ÜRPERTEN RAPOR: ESRAR ARTIK DAHA AZ MI HEDEF ALINIYOR?

-Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin ?Avrupa'daki Uyuşturucu Sorununun Durumu 2007 Yıllık Raporu? başlıklı raporu geçen hafta açıklandı.

-ABD'DEKİ MORTGAGE KRİZİ TÜRKİYE'DE MERMER SEKTÖRÜNÜ VURDU

-Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Osman Erdinç, 400 milyon dolar ihracat yaptıkları ABD'de yaşanan mortgage krizinin sektörlerini olumsuz etkilediğini belirterek, ?Kriz nedeniyle Amerika'ya ihracat durmuş durumda. 2008 yılını o nedenle çok iyi görmüyoruz? dedi.

-YARGITAY, CİNSEL İLİŞKİYİ REDDEDEN KARISINI ÖLDÜREN EŞİN CEZASINI İNDİRDİ

-Yargıtay 1. Ceza Dairesi, eşinin cinsel birleşme teklifini reddeden eşi Ö.Y'yi öldüren koca aleyhine açılan davada ?tahrik' indirimi uygulamasına karar verdi.

-EVLENENLERE VE ÇOCUK YAPANLAR AĞÇ DİKME ZORUNLULUĞU GELİYOR

-Hükümet, ağaçlandırmanın ?vatani görev' sayılması için kolları sıvadı. İyimaya, ağaçlandırmanın anayasaya ?vatani görev' olarak konması için çalışmaya başladıklarını söyledi. Yasa değişikliği yapılırsa evlenenler, çocuk yapanlar, mahkumlar ve askerler ağaç dikmek zorunda kalacak.

-TMMOB, MİMAR KEMALETTİN BEY'İ ANACAK

?TMMOB Mimarlar Odası, 7-8 Aralık tarihleri arasında, Kemalettin Bey'in mimarı olduğu Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'nde ?Mimar Kemalettin ve Çağı: Mimarlık / Toplumsal Yaşam / Politika Sempozyumu?nu düzenleyecek.

-HOLLYWOOD YAPIMI MEVLANA FİLMİ İÇİN 2008'DE MOTOR DENİLECEK

-Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hollywood yapımı bir Mevlana belgeseli hazırlayacak. Mevlana'nın hayatının ve felsefesinin anlatılacağı belgesel için Madonna ve Antonio Banderas gibi ünlü isimlerle de röportaj yapılması planlanıyor.

-MADO KAHVE PİYASASINA GİRDİ

-Mehmet Kanbur, İtalyan kahve markası Filicori Zecchini ile ortaklı anlaşması yaptıklarını belirterek, 2008'de 8-10 tane kafe hedeflediklerini kaydetti. Kanbur, dondurmayı da geliştirmeye devam ettiklerini kaydederek, dondurmada kullandıkları keçi sütü için 5 milyon dolarlık keçi üretim çiftliği kurduklarını kaydetti.

-Kadriye Kanbur, kahve dışında yine dondurma üzerine Mar-Pop adıyla farklı bir konseptte kafeler açmaya hazırlandıklarını ifade ederek, bu konsepttin Türkiye'de bir ilk olacağını söyledi.

-İZMİR DEVLET SENFONİ ORKESTRASI RUSYA'DA

-İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Rusya'da 2008 yılının ?Türk Kültür Yılı? olarak ilan edilmesi nedeniyle bir dizi konser vermek üzere Rusya'ya konuk olacak.

-ETİ ÇOCUK TİYATROSU 100 BİN ÇOCUKLA BULUŞACAK

-ETİ Çocuk Tiyatrosu, 2007-2008 sanat sezonunda 48 ilde 100 bin çocuğu, tiyatroyla buluşturmayı hedefliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber