Çiçek: Adaleti sağlamak isteyen hakim ve savcıların önüne bürokrasi duvar örüyor

Haber Giriş : 04 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıya yönelik eleştirileri değerlendiren Adalet Bakanı Çiçek, adaleti sağlamak isteyen hakim ve savcıların önlerine bürokrasinin duvarlar örmesinden yakındı. Çiçek, ?Bundan sonra kimse soruşturmayı savsaklayıp, çöp torbasını getirip adliyenin önüne bırakmasın. Artık o çöp torbasını kendilerine iade edeceğiz; yetti gayrı' dedi.

ADALET Bakanı Cemil Çiçek, yargının bedel ödeme devrine son vereceklerini belirterek, ?Kimse çöp torbasını getirip adliyenin önüne bırakmasın. O çöp torbasını kendilerine iade edeceğiz; yetti gayri' diye rest çekti. Halkın, savcının görevini tam olarak yapabilmesi için ?Bilmem kimin şu ayrıcalığı var' sorunu ile karşılaşmaması gerektiğini söyleyen Çiçek, bu konuda ciddi düzenlemeler yapılmasını, bunun için de kamuoyunun bu konuya ağırlık vermesini istedi. Çiçek, şöyle konuştu:

BU KADARI YETER

?Türkiye'de istisnalar kuraldan daha fazla olmuş. O zaman, hákim, savcı ne yapacak? Onlar sorunu çözmek istiyor; ancak önlerine koca koca duvarlar çıkıyor. Mahkemeye evrak, zaman aşımının dolmasına kısa süre kala gönderiliyor. Sonra da birileri çıkıp, böbürlene böbürlene, ?Tüm bilgi ve belgeleri mahkemeye verdik' diyor. Peki kardeşim; niye zamanında vermedin. Bundan sonra soruşturmayı savsaklayıp çöp torbasını getirip adliyenin önüne bırakmasın. Artık o çöp torbasını kendilerine iade edeceğiz; yetti gayri. Onun faturasını öde, bunun faturasını öde. Ödeye ödeye sonu da gelmiyor. Nerede yolsuzluk, usülsüzlük var bedelini yargı ödüyor. Bu kadar haksızlık yeter.'

HAKSIZLIK

Vatandaşın, ?Adam adamını buldu, mahkemede de işini halletti' dediğini belirtirken, bunun da haksızlık olduğunu aktaran Çiçek, şöyle konuştu: ?Herkes, her şeyi kokutup getirip kapımızın önüne bırakıyor. Bundan sonra yok. Soruşturma açılacak. O nedenle de ayrıcalıkların ortadan kalkmasını istiyorum. Bir öğretim üyesi arkadaş söyledi; bir dosya, bilirkişide tam 23 ay beklemiş. Belki de zaman aşımı olmuştur. Sonra da mahkeme beraat kararı verince ?adam işini haletti' deniyor. Burada mahkemenin ne kabahati var?'

Sahte bono ilanları kızdırdı

ADALET Bakanı Çiçek'in rest çekmesine neden olan gelişmelerden biri de, bir kurumun bazı davaları. Çiçek, özellikle, satma yetkisi olmadığı halde bazı bankaların bono satışında uzun dönem reklam vermesinin fark edilmemesi üzerine vatandaşın uğradığı kayıplara tepkili.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber