Kamu-Sen: asgari memur maaşı yoksulluk sınırı olan 820 milyon liraya çıkartılsın

Haber Giriş : 04 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Genel Başkanı Bircan Akyıldız, hükümetle toplu görüşmelerde asgari memur maaşının, yoksulluk sınırı rakamına çıkarılmasını istedi. İşte o rakam:

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Genel Başkanı Bircan Akyıldız, hükümetle toplu görüşmelerde asgari memur maaşının, yoksulluk sınırı olan 820 milyon liraya çıkarılmasını istediklerini bildirdi.

Akyıldız, Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlediği toplantıda, hükümetle 30 Eylül'de başlayacak toplu görüşmelere hazır olduklarını bildirdi. Görüşmelerde zam oranını belirlemediklerini belirten Akyıldız, ''Asgari memur maaşının yoksulluk sınırı olan 820 milyon liraya çıkarılmasını istiyoruz'' dedi. En düşük memur maaşının belirlenmesinde, geçmişteki maaşın, enflasyon oranının yanında, yüzde 12.4'lük büyümenin de değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Akyıldız, şöyle konuştu:

''Yeni Türk Lirası'nda 6 sıfırın atılması enflasyonist risk taşımaktadır. Bunu daha önce paralarından sıfır atan Güney Afrika ülkesi ve AB'nin euro'ya geçişinde yaşadığı yüzde 3 enflasyon artışında gördük. Hükümetin memurlara bir sözü var. İdarenin bize verdiği sözler var. Biz yeterince avans verdik. Uzlaşmacı tutumumuzu maalesef siyasilerden göremedik.''
Yazılı sözleşme talebinde de bulunduklarını bildiren Akyıldız, ''Türkiye Kamu-Sen, bu sene toplu görüşmeleri toplu sözleşmeye çevirecektir'' dedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber