"Alo Türkçe" talebi...

Haber Giriş : 04 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Şükrü Haluk Akalın, vatandaşların Türkçe ile ilgili sorularına cevap verebilmek amacıyla Türk Telekom'dan "Alo Türkçe" hattı istediklerini bildirdi.

TDK Başkanı Akalın, Türk Telekom Genel Müdürlüğü'ne yazı ile başvurduklarını ve "Türkçe Danışma Servisi" hizmeti verebilmek için 3 rakamlı bir hat istediklerini söyledi.

Kendilerine tahsis edilmesini istedikleri hatta "Alo Türkçe" adını vereceklerini belirten Akalın, kurulacak hat sayesinde vatandaşların Türkçe ile ilgili tüm sorularına anında cevap verebileceklerini kaydetti. Vatandaşların bu hattı arayarak, dil bilgisi, Türkçe'nin doğru kullanımı, sözcüklerin kökeni, kelimelerin anlamları, birleşik kelimeler, eşanlamlı kelimeler hakkında bilgi alabileceklerini anlatan Akalın, "Hatta vatandaşlar bulmaca çözerken, bulamadıkları bir kelimeyi dahi sorabilecekler" dedi.

Akalın, anında cevap verilemeyen, araştırma gerektiren soruların cevaplarının ise elektronik posta yoluyla gönderilmesinin planlandığını söyledi.

TDK'nın bu konudaki altyapıyı hazırladığını, sorulara cevap verebilecek uzman kadrosunu oluşturduğunu belirten Akalın, "Türkiye'nin her yerinden ulaşılabilecek 'ALO Türkçe' hattının tahsisi ile Türkçe ile ilgili kafanıza katılan hiçbir soru cevapsız kalmayacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber