'Öğretmen dişlerimi kırdı'

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Kasım 2007 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde, 12 yaşındaki İ.Y., bilgisayar öğretmeni B.K.'nın kendisini dövdüğünü, attığını tokatın şiddetiyle yüzünü sıraya çarptığını, 2 dişinin kırılıp dudağının patladığını öne sürdü. Dudağına 2 dikiş atılan öğrenci, ?Öğretmenim beni bu hale getirdi, artık okula gitmekten korkuyorum'' dedi.

Namık Kemal İlköğretim Okulu'nun 5-D sınıfı öğrencisi İ.Y., iddiaya göre, geçen Cuma günü bilgisayar dersi sırasında sınıfa sandalye getirmek isterken ayakta olduğu gerekçesiyle öğretmeni B.K. tarafından tokatlandı. Öğretmenden yediği tokat nedeniyle başını sıraya çarpan öğrencinin yüzü kanlar içerisinde kaldı. Bunun üzerine B.K. ve başka bir öğretmen tarafından Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne götürülen İ.Y.'nin sağ üst dişlerinden ikisinin kırıldığı, alt dudağının ise 2 santim açıldığı belirlendi. Patlayan dudağına iki dikiş atılan İ.Y., tedavisinin ardından taburcu edildi.

İ.'nin ağabeyi 32 yaşındaki Mehmet Y., öğretmeninin uyguladığı şiddet sonrası kardeşinin psikolojisinin değiştiğini, okula gitmek istemediğini söyledi. Yaşanan olayı, ?Öğretmen sever de, döver de'' anlayışı ile unutmak istediklerini, ancak, kardeşi okula gitmemekte ısrar edince yakınlarının başka çocukların da benzer şekilde uygulamayla karşılaşmaması için bu konuyu gündeme getirilmesini istediklerini anlatan ağabey Y., ?Öğretmenlerin, çocuklara anne-baba gibi yaklaşmaları gerekiyor. Kardeşim şu an okuldan korkuyor. Öğretmeninin kendisini yeniden döveceğini sanıyor. Başka çocukların da aynı korkuyu yaşamaması ve yaptığının yanına kar kalmaması için dayakçı öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunduk'' dedi.

Suruç Adliyesi'ne giderek öğretmen hakkında şikayette bulunan İ.'nin amcası 43 yaşındaki Haydar Y. de, ?Adalet, asıl görevi çocuklara sevgi aşılamak olan ama şiddeti çözüm olarak gören öğretmene gerekli cezayı versin" diye konuştu.

BENİ BU HALE ÖĞRETMEN GETİRDİ

Yaşananların ardından çok koktuğunu, okula gitmek istemediğini anlatan İ.Y. de, yaşadıklarını şöyle anlattı:

?Cuma günü bilgisayar dersimiz vardı. Sınıfa gittim, bütün arkadaşlarım ayaktaydı. Daha ders başlamamıştı, öğretmen geldi. Sınıfta gürültü yapılmaması için bağırdı, ben de bu sırada dışarıdan derste oturmak için plastik sandalye almak istedim. Fakat öğretmen birden bana tokat attı. Suratımı sıraya çarptım ve her yerim kanamaya başladı. Sonra öğrermenler beni hastaneye götürdü. İki dişim kırılmıştı, dudağıma da iki dikiş attılar. Bu öğretmenimiz daha önce de iki arkadaşımızı dövmüştü. Öğrencilerine sevgiyle yaklaşması gereken öğretmenim beni dövdü. Öğretmenim beni bu hale getirdi, artık okula gitmekten korkuyorum.'' Suçlanan öğretmen B.K. ile okul yöneticileri açıklama yapmazken, Suruç Kaymakamı Muhittin Pamuk, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını bu doğrultuda ihtiyaç duyulması halinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden müfettiş talep edeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber