Eğitim materyali çeşitlenecek ve eğitim okulda bitmeyecek

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Aralık 2007 09:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimi hayatın her alanına yaymayı hedefleyen yeni bir sistem üzerinde çalışıyor. Sisteme göre gazeteler artık bir eğitim materyali gibi okullarda okutulacak

EĞİTİM sistemdeki çelişkileri ortadan kaldırmak için yeni açılımlar yapılması gerektiğini savunan Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir yöntem hazırlığında. Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan ilk kez uygulanacak bir sistemle eğitimi hayatın her alanına taşımaya hazırlanıyor. ABD'de uygulanan gazete ve müze ile eğitim sistemini star'a anlatan Erdoğan ?Eğitim sadece okullarla sınırlı kalmayıp, okullar dışında da devam edecek. Okullar gibi kütüphaneler, tarihi mekanlar, şehitlikler ve müzeler de eğitim sürecinin bir parçası haline gelecek.

ÇARŞIDA ÖĞRENECEK

ÖRNEĞİN; gazete bir eğitim materyali olarak kullanılmaya başlanacak. Türkçe dersinde öğretmen, kelimeler üzerine bir ders yapıyorsa, istenilen bir köşe yazısı okunup ekli kelimeler çıkarılacak' dedi. ?Hayatla iç içe eğitim modeli uygulanacak' diye konuşan Başkan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü; ?Matematiği çarşı-pazar fiyatlarından, dövizdeki düşüş ve artışı takip ederek öğrenecek. Bölgesindeki ev fiyatlarıyla ilgili rakamsal veriler hazırlayacak. Hayatın içinde matematiği öğrenecek. ?5 yumurta tanesi 5 kuruştan kaç kuruş eder' mantığını artık geride bırakıyoruz.'

Öğretmenler için Kültür Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle ?Müze el kitabı' hazırlamayı planladıklarını kaydeden Başkan Erdoğan ?Örneğin teknoloji dersi işlenirken, ışık ve ses diye bir ünite konusu var. Bunun için TRT Müzesi'ndeki ses cihazlarından yararlanılacak. 4. sınıfta ?maddeyi tanıyalım ünitesi' işlenirken peribacaları ve tabiat tarihi müzeleri gezilecek' dedi.

?Hedef bütün engellileri okullu yapmak'

Milli Eğitim Bakanı Çelik özürlülerin önündeki engelleri kaldırmanın toplumun görevi olduğunu söyledi

ÖZÜRLÜLER Vakfı'nca düzenlenen ?Özürlüler 2007 Kongre ve Sosyal Etkinlikleri'ne katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ?Hedefimiz 2012'de okula gitmesi gereken bütün engellileri okullu yapmaktır' dedi. Çelik ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ?Yüzleşme Sokağı'na geçip tekerlekli sandalyeye bindi.

Öğretmenlere müze eğitimi

EĞİTİMDE müzelerden verimli bir şekilde yararlanılması için yerel yönetimlerle işbirliği yapılması planlanıyor. Öğretmen yetiştiren fakültelerde okuyan öğretmen adaylarına müze ile ilgili eğitim ve müzede eğitim dersi verilmesi hedefleniyor.

SULTAN UÇAR

?Korkuyla çalışırsanız motive olamazsınız' Sınav maratonuna hazırlanan öğrenciler geri sayıma başladı. Uzmanlar uyarıyor: Korkuyla ders çalışmayın, dikkatiniz dağılır. Hata yapma riskiniz artar

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, 2007-2008 yılı sınav takvimini açıkladı. Öğrenciler 21 sınavda ter dökecek. İlk kez yapılacak Seviye Belirleme Sınavı 21-22 Haziran'da, son kez yapılacak OKS ise 8 Haziran 2008'de yapılacak.

Sınavlara hazırlanmanın püf noktalarını Eksen Dershaneleri Genel Müdürü Hüseyin Korkut şöyle anlattı: Sınavlar yaklaştıkça gerilim arttığından ders çalışma istediği de artmakta, ancak konsantrasyon zayıflamaktadır. Korkuyla ders çalışırsanız motive olamazsınız. Gerilimi düşürün ve kendinizi hedef belirleyin.

Eksikleri tespit edin

Amaçlarınızı netleştirin.

Hedefinizi belirleyin.

Bilgi eksiklerinizi tespit edin.

Oyalayan faaliyetleri erteleyin.

Düzenli ve disiplinli ders çalışın.

Ders çalışma isteğinin gelmesini beklemeyin.

Bu yıl hedefe ulaşacağınıza inanın.

Ortaya çıkabilecek ani gelişmelere hazır olun.

Ne zaman gücünüzü kaybettiğinizi hissederseniz Dante'nin ?Bin yılda bile bir adım atmış olsaydım şimdiden yola çıkmış olacaktım' sözünü hatırlayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber