Ölen öğrencinin notu: 3 Aralık'ta saat 2.25'te ölüyorum

Haber Giriş : 07 Aralık 2007 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emirgan sahilinde taş dolu sırt çantalarıyla denizden cesetleri çıkarılan 2 kardeşin evlerinde bulunan ilginç bir not kafaları karıştırdı.

Bir süre önce eğitim gördükleri Samandıra'daki liseden çıktıktan sonra kaybolan ve daha sonra cesetleri Emirgan sahilinde bulunan Aykan ve Aykut Aka'nın ölümüne ilişkin polis ve jandarma ekiplerince araştırma başlatıldı. Aka ailesinin evinde güvenlik kuvvetlerince yapılar aramada, kardeşlerden Aykan Aka tarafından yazılan ?Aralık / 3'üncü günü saat 2.25 saatinde ölüyorum. Yazan: Aykan Aka? şeklinde bir not bulundu.

Söz konusu not, Henry Rider Haggard'ın ?Hazreti Süleyman'ın Hazineleri? adlı kitabıyla birlikte incelenmek üzere emniyete götürüldü. Polis bu notun, Aka kardeşlerin intihar ettiği görüşünü güçlendiren ciddi bir delil olduğunu, ancak olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade etti.

Aykan ve Aykut Aka, 19 Kasımda okula gitmek için evden çıkmış, ancak dönmemişlerdi. Aykan Aka'nın (16) cesedi 2 gün sonra Sarıyer'de Aykut Aka'nın cesedi de 30 Kasımda aynı yerde bulunmuştu. Her iki kardeşin sırt çantalarında bordür ve kaldırım taşları olduğu görülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber