Tıpta yeni trend elektroakupunktur

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2007 15:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

- Elektroakupunktur, tıp dünyasındaki yeni buluşlar arasında önemli bir yer tutmaya başladı.

Medikal akupunktur üzerinde yapılan son araştırmalarda tansiyon, sinir ve kalp - damar hastalıklarının tedavisinde elektroakupunkturla önemli bir aşamaya gelindi. Sinirlere yakın akupunktur noktalarına modern aletlerle uyarı yapılarak gerçekleştirilen elektroakupunktur uygulamasının ana omurgasını hasar görmüş hücrelerin dalga boylarının normale döndürülmesi oluşturuyor.

Konuyla ilgili son gelişmeleri anlatan Uzman Dr. Yusuf Özgür Çakmak, modern tıbbın, yüzyıllarca önce insanlık tarafından kullanılan akupunktur tedavisini bugün geliştirmek için seferber olduğunu ve yöntemin günümüzde belli bir seviye katettiğini söyledi.

Akupunkturun Mısır ve Çin tarihinden daha eski olduğunu ve insanların sağlıkları için bu yöntemi her devirde denediklerini belirten Dr. Yusuf Özgür Çakmak, 1991 yılında Kuzey İtalya Alpleri'nde neolitik çağdan kalan mumyalaşmış ve adına Ötzi denilen insan fosilinin bulunmasıyla bunun kanıtladığını hatırlattı. Dr. Çakmak, İnnsbruck Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nce Ötzi üzerinde gerçekleştirilen incelemeler sonucunda cesedin 5 bin 200 yaşında olduğu, en ilgincinin ise bedenindeki dövmelerin çağımızda kullanılan akupunktur noktalarıyla örtüştüğünün görüldüğünü dile getirdi. Mumyadaki dövmelerin bugün lumbal artroz adı verilen hastalığın tedavisinde kullanılan akupunktur noktalarıyla aynı olmasının şaşırtıcı olduğunu dile getiren Dr. Çakmak, "Tarih, akupunkturun insan hayatında önemli bir yerinin bulunduğunu ortaya koyuyor. Bugün de aynı yolu takip ediyoruz ve modernize akupunktur olan elektroakupunkturu sağlıkta en iyi şekilde uygulamanın gayretindeyiz" dedi.

"TANSİYONUN ÇARESİ BULUNUYOR MU?"

Dr. Çakmak, vücuttaki bütün hücrelerin belli bir frekansta belli bir elektriksel dalga hızında çalıştığını hatırlatarak, "Hatta aynı işi ortaklaşa yapan birçok beyin hücresi de aynı dalga hızında faaliyet gösterir. Hücrelerdeki bu düzen bazı hastalıklarda bozulabilir ve normalden farklı bir dalga boyunda çalışmaya başlayabilir. İşte vücudumuzdaki sinirlere yakın bölgelerdeki akupunktur noktaları uyarılarak hücrelerin normal dalga boylarını yakalamaları ve böylelikle de normal fonksiyonlarına dönmeleri elektroakupunktur yoluyla mümkün oluyor. Bu özelliği ile elektroakupunktur özellikle tansiyon, kalp ve damar hastalıklarında giderek önem kazanıyor" diye konuştu.

Akupunktur tedavisiyle ilgili bulantı, migren ve kemik erimesine kadar varan hastalık listesinin bugün için tüm dünya tıp uzmanları tarafından kabul gördüğünü, ayrıca Amerikan Milli Sağlık Enstitüsü tarafından birkaç yıl içinde akupunkturu ilgilendiren hastalıkların yeni listesinin açıklayacağına işaret eden Dr. Çakmak, "Burada belirtmek istediğim nokta hastalıklarda akupunkturun dengeleyici ve destekleyici bir etkisi olduğudur. Örneğin Batı tıbbı açısından iki farklı hastalık sayılan sinirsel kökenli diyebileceğimiz hipertansiyon (yüksek) ve hipotansiyon (düşük) farklı ilaçlarla tedavi edilir. Akupunktur açısından ise böyle bir ayrım yoktur. Öyle ki her iki durumda da aynı akupunktur noktası kullanılabilir ve bu uygulama hem hipertansiyona hem de hipotansiyona iyi gelir. Çünkü akupunktur beyinde istemsiz sinir sistemini düzenleyen merkezlerin çalışmasını düzenler" dedi.

İNSANDAKİ MUCİZE P6 NOKTASI

Dr. Yusuf Özgür Çakmak, medikal teknolojiyle ilgili bilimsel çalışmaların zirve yaptığı bu dönemde Kaliforniya Üniversitesi'nde P6 adı verilen akupunktur noktasına yapılan elektroakupunktur uyarılarıyla yüksek tansiyonu düşürme ve diğer tansiyon hastalıklarını dengeleme araştırmalarının başarıyla sonuçlandığını, konunun Brain Research gibi önemli bilimsel dergilerde büyük puntolarla yer bulduğunu hatırlattı. Elektroakupunkturun frekansa ve söz konusu noktaya özgün etkileri ortaya çıktıkça bu etkilere yönelik pratik kullanımlı elektronik aletlerin de yapılmaya başlandığını vurgulayan Dr. Çakmak, "Örneğin bahsettiğimiz bilekteki P6 noktası çok güçlü bir noktadır ve bileğe takılan bir aletle rahatlıkla uyarılabilir. Burada önemli olan aletin niteliğidir. Ancak sadece bulantı için yapılan bir aleti tansiyon için kullanmamalısınız. Bulantı için yapılan aleti bulantılarınız için, tansiyon düzenlemek için yapılan aleti tansiyon için kullandığımızda etkilerini gözlemleyebiliriz. Her alet özel bir frekans

içerir ve ona yönelik de bir etkisi vardır. Bir önemli husus da hamileler ve kalp pili olan hastaların bu aletleri kullanmaması gerektiğidir" diye konuştu.

Gelecek yıl elektroakupunktur ile ilgili Mayo Clinic'te çalışmalar yapacağını, dönüşte Türkiye'de konuyu gündeme taşıyıp tıpla ilgili yeni açılımlara imza atmayı düşündüklerine dikkat çeken Dr. Yusuf Özgür Çakmak, bugün ilaçla tedavisi mümkün olmayan hastalara elektroakupunktur yönteminin denendiğini, medikal akupunktur uygulamalarında hastalık alanının giderek genişlediğini söyledi. Dr. Çakmak, elektroakupunkturun kısa zamanda kliniklerde yer bulacağını, çünkü ilaçların yan etkilerinden dolayı organları zarar gören veya ilaca cevap veremeyen birçok hasta grubuna tedavinin bu yolla yapılabileceğini kaydetti.

DR. YUSUF ÖZGÜR ÇAKMAK KİMDİR

Uzman Dr. Yusuf Özgür Çakmak, ABD Harvard Tıp Fakültesi -MIT, Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi, İtalya'da San Raffaele Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Japonya'da Meiji Üniversitesi'nde elektroakupunktur ve beyin araştırmaları üzerine eğitim aldı ve çalışmalar yaptı. Marmara Üniversitesi'nde 2002 - 2006 yılları arasında beynin yapısı konusunda raporlamaya yönelik araştırmalara katıldı. Epilepsi ve Elektroakupunktur ile ilgili denemeleri İngiltere'deki tıp çevreleri tarafından ilgi gördü. Yeni biten

elektroakupunktur çalışması ABD'nin üreme sağlığıyla ilgili önemli tıp dergilerinden Fertility and Sterility'de kabul edildi. Dr. Çakmak son olarak Japonya Nörobilim Topluluğu'ndan gerçekleştirdiği incelemeler sebebiyle Kyoto'da ödül aldı. Dr. Çakmak, gelecek yıl akupunktur üzerine çalışma yapmak üzere Mayo Clinic'e davet edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber