24 Aralık 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 24 Aralık 2007 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-BAKANLAR KURULU TOPLANACAK

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanıyor. Bakanlar Kurulu toplantısında başta Irak'ın kuzeyine yönelik düzenlenen sınır ötesi operasyonlar olmak üzere terörle mücadele alınan önlemler, TBMM'ye sevk edilecek yasa tasarıları ile iç ve dış gelişmeler ele alınacak.(Saat: 11.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN AKİM'E 500 BİNİNCİ BAŞVURUYA ÖDÜL

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP İletişim Merkezi'ne (AKİM) başvuran 500 bininci kişiye Genel Merkez'de düzenlenecek bir törenle ödül verecek. ?Yarım Milyon Gülen Yüz? programı kapsamında başarılı bulunan AKİM il sorumlularına da Erdoğan tarafından plaket verilecek. (Saat: 18.00)

-AKP MYK TOPLANIYOR

-AKP Merkez Yürütme Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AKP Genel Merkezi'nde toplanacak.(Saat: 19.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL, HALK BANKASI HEYETİNİ KABUL EDECEK

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Halk Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat: 15.50)

-TBMM BAŞKANI TOPTAN, MECLİS ÇALIŞANLARIYLA BAYRAMLAŞACAK

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis çalışanlarıyla bayramlaşacak.(Saat: 11.00)

-YARGITAY BAŞKANI ARSLAN EMEKLİYE AYRILIYOR, SEÇİM STARTI BAŞLIYOR

-Yargıtay Başkanı Osman Arslan, bugün yapılacak törenle yaş haddinden emekliye ayrılıyor. Yargıtay Genel Sekreterliği tarafından düzenlenecek olan tören de Arslan'ın veda konuşması yapması bekleniyor. Arslan'dan boşalacak Yargıtay Başkanlığı için 9 Yargıtay üyesi yarışacak. Yargıtay'daki seçimler yarın başlayacak.

-DTP PM DEMİRTAŞ İÇİN TOPLANACAK

-DTP Parti Meclisi DTP Genel Merkezi'nde toplanacak. Toplantıda askerlik yapmamak için sahte çürük raporu iddiasıyla tutuklanan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın durumunun da değerlendirilmesi bekleniyor. (Saat: 10.00)

-ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU ÜÇÜNCÜ KEZ TOPLANACAK

-Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2008'de uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere üçüncü kez toplanacak. Toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak. (Saat: 14.00)

-ANAYASA TASLAĞINDA SONA DOĞRU

-22 Temmuz seçimlerinin hemen ardından yeni Anayasa hazırlıklarına başlayan AKP'nin taslak üzerindeki çalışmasının sona yaklaştığı öğrenildi. Anayasa için AKP'de oluşturulan komisyonu ve parti yönetimi bu hafta içinde sivil toplum örgütlerinden gelen önerileri masaya yatırması bekleniyor. Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığındaki bir akademik heyet tarafından hazırlanarak AKP'ye verilen taslakta başta üniversitelerde türban serbestisi ve din dersleri gibi konularda son kararı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceği kaydedildi.

-TOKİ, TARIMKÖY PROJESİNİ YATAĞAN'DA HAYATA GEÇİRECEK

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın ?Tarımköy Projesi?nin ilk ayağını, Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Yeşilbağcılar beldesinde gerçekleştireceğini açıkladı.

-EĞİTİM-SEN BAŞKANI DİNÇER: "AKP'NİN İKİNCİ DİLDE EĞİTİM SÖYLEMLERİ OY ARTIRMA HAMLESİNDE BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL"

-Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer , AKP Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen'in ?ikinci dilde eğitim yapılması gerektiği? açıklamalarını değerlendirdi. Açıklamayı AKP'nin oy almaya dönük hareketlerinden biri olarak değerlendiren Dinçer, ?Eğitim-Sen'e ikinci dilde eğitim hakkını savunduğu için kapatma davası açılmıştı. Buna tahammülü olmayanların geldikleri bu aşama manidardır? dedi. Dinçer, farklı dil ve lehçelerde eğitimin verilebilmesinin demokrasinin gelişmesi ve anlaşmazlıkların çözümü açısından önemli olduğunu dile getirirken, ?Fakat şu anki durumunda bunun olası olmadığını görüyoruz? ifadesini kullandı.

-ERMENİ CEMAATİ AVUKATI BAKAR'IN İDDİASI: DURUMU İYİ OLAN AZINLIKLAR HER AN TÜRKİYE'DEN GİDEBİLİR

-Bakar, "Türkiye'de şimdi gayrimüslimlerin kiliseleri açık, dinlerini icra ediyor, ticaret yapabiliyor, görünürde olan bu. Ancak korkuları var. Bu korku da her zaman oldu. Korku sadece Cumhuriyet dönemine ait bir korku da değil? dedi.

-Hükümetin azınlıklara karşı doğrudan tavrı olmadığını ifade eden Bakar, Vakıflar yasasının TBMM'ye gelmesini beklediklerini bildirdi. Bakar, yasa tasarısını da üçüncü şahıslara geçen vakıf taşınmazlarının tazmininin kapsamı dışında bırakılması nedeniyle eleştirdi.

-İŞ-KUR: ?İSTİHDAM VE BÜYÜME ARASINDAKİ İLİŞKİ GİDEREK ZAYIFLIYOR?

-Türkiye İş Kurumu (İş-Kur), dünyada son yıllarda yaşanan hızlı büyümeye karşın istihdam ve işsizliğin, ciddi bir ekonomik ve toplumsal sorun olmaya devam ettiğini belirterek, istihdam ve büyüme arasındaki ilişkinin giderek zayıfladığı ifade edildi.

-İş-Kur'un ?4. Genel Kurul Çalışma Raporu?nda, tek başına ekonomik büyümenin istihdam alanındaki küresel gereksinimleri karşılamaya yetmediğine işaret edildi. Raporda, ILO verilerine göre, 1990-2003 yılları arasında GSYİH'daki 1 puanlık artışın istihdama yalnızca 0.3 puanlık artış sağladığı hatırlatıldı. Küresel büyüme tahmininin 2007 yılında yüzde 4.9 olacağı ifade edilen raporda, büyümenin tahmin edilen oranda gerçekleşmesi halinde dünya ekonomisinin üst üste dört yıl boyunca büyüme göstermiş olacağına dikkat çekildi.

-KPSS'DE ODTÜ, İTÜ ve BOĞAZİÇİ ÜSTÜNLÜĞÜ

ÖSYM Başkanlığı'nın Yükseköğretim Programlarına Göre Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre önde gelen mühendislik fakültelerinde en başarılı üniversiteler kimseyi şaşırtmadı. İlk üç sırayı ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi üniversiteleri paylaştı. ÖSYM verilerine göre, Boğaziçi, ODTÜ ve İTÜ gibi popüler üniversitelerin üç aşamalı testin genel kültür, genel yetenek ve yabancı dil bölümlerinde ilk sıralar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber