İdealist köy öğretmeni karın kapadığı yolları azmiyle aşıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2008 18:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bitlis'in Hizan ilçesine Ağılözü Köyü İlköğretim Okulu Öğretmeni Edip Ceyhan, kendisinin ve okulun ihtiyaçlarını karşılamak için hafta sonları ilçe yolunun kar ve tipi nedeniyle kapalı olan 17 kilometrelik bölümünü yürüyor.

Hizan ilçesine 37 kilometre uzaklıktaki Ağılözü Köyü İlköğretim Okulunda görevli 24 yaşındaki öğretmen Edip Ceyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe yolunun 17 kilometrelik bölümünün kış mevsimi boyunca kar ve tipi nedeniyle kapalı olduğunu söyledi.

İlçe merkezine gitmek için 17 kilometre yürümek zorunda kaldığını ifade eden Ceyhan, "Yolunun kapalı bölümünü yaklaşık 5 saat yürüdükten sonra civar köylerden gelen araçlara binerek veya araç kiralayarak ilçeye ulaşıyorum. Böylece evimin ve okulun ihtiyaçlarını ilçeden alıyorum.

Dönüşte de aynı şekilde yolun açık kısmına kadar araçla geri kalan 17 kilometreyi ise aldığım malzemelerle yürüyorum" dedi.

Kırsal bölgelerde görev yapan öğretmenlerin zor şartlarda çocukları yetiştirmeye çalıştığını belirten Ceyhan, "Burada ülkeme hizmet ettiğim için mutluyum. Çektiğim bütün sıkıntıları öğrencilerimi görünce unutuyorum. Ailem bu vatana hizmet etmek için beni okuttu. Amacımız ülkeye hizmet olunca görev yaptığımız yerin de çektiğimiz zorlukların da önemi kalmıyor" şeklinde konuştu.

ZORLU YOLCULUK İNTERNETTE

İlçenin karla kaplı yolunda yaptığı yolcuğun görüntülerini uluslararası bir video paylaşım sitesine "Köy Öğretmeni Edip" başlığıyla koyduğunu ifade eden Ceyhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amacım görüntüleri izleyenlere hangi koşullarda çalıştığımızı göstererek, eğitim konusunda daha duyarlı olmalarını sağlamak. Ülkemizin geleceği çocuklarımız için buralardayız. Çocuklarımızı gerekli eğitimi vererek, tıpkı bizim öğretmenlerimizin yaptığı gibi, onları en güzel şekilde yetiştirmek için burada olduğumuzu göstermek istiyorum. Bunun için de ailemden uzak yalnız başıma bu zorluklarla mücadele ediyorum."

OKULLARA 4 BİN KİTAP GELMESİNİ SAĞLADI

Ceyhan, başka bir internet paylaşım sitesinde ise okullara kitap yardımında bulunan gruplar ile çeşitli firma ve yayınevleriyle görüşerek, bölgedeki okullara 4 bin kitap gelmesini sağladığını ifade etti.

Gelen kitapların bir kısmını kendi okuluna, artanları da civar köylerdeki okullara dağıttığını anlatan Ceyhan, şöyle devam etti:

"Kargoyla gelen koliler halindeki kitapları genelde köyümüzün imamı Ahmet Bal ile 17 kilometre taşıyoruz. Çocuklarımızın aydınlanması ve ufuklarının açılması için okuması gerektiğine inanıyorum. Zaten bu amaçla da okuluma ve civar okullara kitap gönderilmesi için büyük yayınevi ve holdinglerle görüşerek kitap topluyorum." Ceyhan, ayrıca, köy imamı Ahmet Bal'ın okula bilgisayar ve yazıcı ile her ay iki çocuğa ayakkabı ve kıyafet aldığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber